Skandalozan snimak/ Brat Anela Kljake prijeti novinaru

'Mazlume jedan, nije mi tetka! Ona je bila jedina na konkursu, zaslužila je... Pi*ka ti materina, doći ću ti u Konjic'

Front27.02.21, 18:36h

'Mazlume jedan, nije mi tetka! Ona je bila jedina na konkursu, zaslužila je... Pi*ka ti materina, doći ću ti u Konjic'
Na redakciju DEPO portala dostavljen je audio snimak razgovora između jednog novinara i, kako tvrde autori snimka, brata Anela Kljake. Na snimku se čuje kako ovo lice prijeti novinaru da ukoliko nastavi spominjati njega ili njegovog brata, pretpostavljemo u nekom lokalnom medijskom članku ili portalu, "da će on lično doći do njega da to riješe"

 

Nakon što je lider SBB-a Fahrudin Radončić iz stranke isključio predsjednika KO SBB HNK Anela Kljaku, zbog kako iz SBB-a tvrde, krađe glasova na proteklim izborima, svi članovi Gradskog odbora-a SBB Mostar tražili su da budu brisani iz evidencije članstva. U najmanju ruku je neobično zašto su članovi Gradskog odbora reagirali na takav način, uzimajući u obzir da Centralna izborna komisija BiH ponovnim brojanjem glasova na samo 14 biračkih mjesta (od ukupno 150) zvanično utvrdila da je gospodin Anel Kljako ukrao 1.596 glasova.

 

Iz SBB-a poručuju kako su reakcije na isključenje Kljake iz stranke dočekane sa oduševljenjem u Hercegovini, jer, kako tvrdi naš izvor blizak SBB-u, Anel Kljako i njegov brat Nermin, već duže vrijeme su privatizirali stranku i sveli je na nekolicinu svojih poslušnika, zbog čega su mnogi ugledni kadrovi, univerzitetski profesori, poznati advokati i uspješni poduzetnici napustili SBB u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

 

Na redakciju DEPO portala dostavljen je audio snimak razgovora između jednog novinara i, kako tvrde autori snimka, brata Anela Kljake. Na snimku se čuje kako ovo lice prijeti novinaru da ukoliko nastavi spominjati njega ili njegovog brata, pretpostavljemo u nekom lokalnom medijskom članku ili portalu, "da će on lično doći do njega da to riješe". Naš izvor nam je potvrdio kako je kontaktirao Kljaku da provjeri da li je njegova tetka imenovana za v.d. direktoricu jedne ustanove u Mostaru, što je njega vidno razljutilo. U snimku se čuje kako on ističe da dotična Enisa nije postala v.d. direktorica "jer je njegova tetka, nego zato što je bila najbolja na konkursu i zato što je ona to zaslužila".

 

Također, novinar se raspitivao i o zapošljavanju supruge Anela Kljake u jedno federalno ministarstvo, na šta je Kljako potvrdno odgovorio, ističući klako su "on i njegov brat Anel osam godina ginuli za stranku, a da se za stalno samo zaposlila žena Anela Kljake", jer je i ona, kako tvrdi osoba sa snimka, "bila jedina na konkursu".

 

Poslušajte cijeli razgovor koji obiluje sočnim psovkama:

 

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 55

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još