Odgovorio na špekulacije

Haris Silajdžić o nagađanjima: Osniva li novu stranku?

Front27.02.21, 13:59h

Haris Silajdžić o nagađanjima: Osniva li novu stranku?
Haris Silajdžić osim što je bio član Predsjedništva Bosne i Hercegovine u periodu od 2006. do 2010. godine, također je obnašao funkcije ministra vanjskih poslova i predsjednika Vlade Republike Bosne i Hercegovine

 

U posljednje vrijeme sve češće se spominje da bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić uveliko radi na pripremama osnivanja nove političke partije. 

 

Stranka navodno ne bi imala nikakve veze sa strankom koju je Silajdžić osnovao 1996. godine pod imenom Stranka za Bosnu i Hercogovinu, a na čijem je čelu danas Amer Jerlagić.

 

Tim povodom Faktor je kontaktirao Harisa Silajdžića koji je demantirao takve medijske natpise, te za kazao kako u tome nema nikakve istine.

 

- Ne. To nije istina - kategoričan je Silajdžić.

 

Podsjetimo, Haris Silajdžić osim što je bio član Predsjedništva Bosne i Hercegovine u periodu od 2006. do 2010. godine, također je obnašao funkcije ministra vanjskih poslova i predsjednika Vlade Republike Bosne i Hercegovine.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 38

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još