Reakcija iz Nezavisnog bloka

Šepić: Kako je počelo, novcem za vakcine ćemo plaćati sudske troškove Pfizeru

Front26.02.21, 13:28h

Šepić: Kako je počelo, novcem za vakcine ćemo plaćati sudske troškove Pfizeru
Zauzete pokušavanjem da sabotiraju izbore a zatim izbornom kampanjom pa izbornom krađom, stranke koje čine vlast i njihovi predstavnici u Parlamentu i Vijeću ministara nisu učinili ništa da spremno uđu u nabavku vakcina i sačuvaju živote naših građana

 

- Nezavisni blok poziva Vijeće ministara da prestane obmanjivati javnost sa prebacivanjem krivice za svoju nesposobnost na sve oko sebe, uključujući i međunarodne farmaceutske kompanije i COVAX-mehanizam. Pandemija se nije pojavila juče i Nezavisni blok je još u avgustu apelovao da se mijenja postojeća zakonska regulativa i da se obavljaju pripreme za nabavke vakcina kada se one pojave - saopšteno je iz ove stranke.

 

- Zauzete pokušavanjem da sabotiraju izbore a zatim izbornom kampanjom pa izbornom krađom, stranke koje čine vlast i njihovi predstavnici u Parlamentu i Vijeću ministara nisu učinili ništa da spremno uđu u nabavku vakcina i sačuvaju živote naših građana. Čak i sada, svoju krivicu pokušavaju prebaciti na proizvođače vakcina, mehanizam nabavke pa čak i na građane i njihovu reakciju na kriminal federalne vlasti u vezi sa uvozom respiratora - navodi se u saopštenju.

 

- Umjesto da se posvete iznalaženju rješenja i daju sve od sebe da se nadoknadi propušteno, Milorad Dodik, Zoran Tegeltija, Ankica Gudeljević i drugi prebacuju krivicu na Pfizer, Covax i koga sve ne. Ovo je opasna igra sa moćnim kompanijama i međunarodnim institucijama koju ne možemo priuštiti ni vremenski ni novčano i kako je počelo mogli bismo na kraju zbog nesposobnosti i arogancije naših vlasti novac za vakcine potrošiti za sudske troškove i odštete Pfizeru i drugima - kaže predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!