Sud BiH prihvatio sporazum

Kao maloljetnik se pridružio ISIL-u: Hamza Labidi priznao krivicu za ratovanje u Siriji i Iraku, osuđen na godinu zatvora

Hronika26.02.21, 10:50h

Kao maloljetnik se pridružio ISIL-u: Hamza Labidi priznao krivicu za ratovanje u Siriji i Iraku, osuđen na godinu zatvora
Sporazum je proslijeđen Sudu BiH, koji je isti prihvatio, saopćeno je iz Tužilaštva BiH

 

 

Optuženi Hamza Labidi priznao je krivnju za kaznena djela za koja ga tereti optužnica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine od 12. maja 2020. godine.

 

U prisustvu advokata, optuženi Hamza Labidi, rođen 1998. godine u Zavidovićima, potpisao je sporazumno priznanje krivnje i u potpunosti priznao krivnju za kazneno djelo navedeno u optužnici Tužiteljstva BiH. Sporazum je sklopljen na prijedlog odbrane, nakon pregovaranja o priznanju krivnje.

 

Sukladno sporazumu, za optuženog je predložena kazna zatvora u trajanju od jedne godine.

 

Predložena kazna u skladu je s ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju kaznenog djela.

 

Optuženi se tereti da je kao malodobna osoba, otišao s porodicom na područje Sirije i Iraka, gdje je boravio nekoliko godina, te sudjelovao u stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama u okviru tzv. "ISIL-a", koji je od Vijeća sigurnosti UN-a proglašen terorističkom organizacijom.

 

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH, koji je isti prihvatio, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još