VIDEO/ Nakon što je načelnik onemogućio snimanje sjednice

Burno na sjednici OV Bugojno: Spriječen fizički sukob - predsjedavajući skinuo masku, pa krenuo na vijećnika

Hronika26.02.21, 09:16h

Burno na sjednici OV Bugojno: Spriječen fizički sukob - predsjedavajući skinuo masku, pa krenuo na vijećnika
Tokom diskusije predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno Miroslav Zelić je zaprijetio vijećnicima kazavši: “Slušajte me, ako nastavite ovako raditi, mi ćemo izglasati sve tačke jednu za drugom i nećemo vam dati priliku da govorite”

 


Juče je na Općinskom vijeću Bugojno bilo jako burno a najveću diskusiju je izazvala zabrana prisustva portala Bugojno Danas, dok je RTV-u Bugojno onemogućeno snimanje. Prema pisanju portala Bugojno Danas, zaštitar je njihove novinare zaustavio na vratima kazavši da je načelnik Hasan Ajkunić odobrio ulazak samo RTV-u Bugojno.

 

Slijedom toga, nakon što je sjednica nastavljena u KSC-u Bugojno, vijećnici su nabavili opremu i postavili stalak za snimanje koji je načelnik Ajkunić osporavao i želio ga uklonuti.

 

Tokom diskusije predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno Miroslav Zelić je zaprijetio vijećnicima kazavši: “Slušajte me, ako nastavite ovako raditi, mi ćemo izglasati sve tačke jednu za drugom i nećemo vam dati priliku da govorite”.

 

Nakon tih riječi vijećnici su se pobunili i počeli govoriti da predsjedavajući ne treba ovako raditi, najglasniji je bio vijećnik Naroda i Pravde kazavši: “Koje neovlašteno snimanje, imate li hrabrosti reći da je ovo nezakonito i da pokušavaju odlukom staviti van snage statut”.

 

Nakon tih riječi Armina Čuste, predsjednik kluba SDA Salih Gurbeta je vijećniku Čusti dobacio: “Šta pametuješ”? Čusto je nakon toga Grubeti obrazlagao da je pročitao statut i da ga poznaje bolje od njega te je dodao da Gurbeta ode u Vrbanju i vidi šta su mu rekli što je glasao da Miroslav Zelić bude predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno. Nakon toga, Zelić je ustao i krenuo prema Čusti, ali su ga zaustavili vijećnici i spriječili vjerovatno fizički napad.

 

Kako je sve izgledalo, možete pogledati u videu ispod:

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još