Bombardovanje sjeveroistoka zemlje

SAD izvršile napad na Siriju: Prva vojna operacija Bidenove administracije

Front26.02.21, 07:43h

SAD izvršile napad na Siriju: Prva vojna operacija Bidenove administracije
Prema prvim informacijama Sirijskog opservatorija za ljudska prava (OSDH), uništena su tri kamiona puna municije koja su stizala iz Iraka na ilegalni granični prijelaz južno od sirijskog grada Bukamala

 

 

Sjedinjene Američke Države su u petak bombardirale položaje proiranske milicije na sjeveroistoku Sirije, usmrtivši 17 osoba u prvoj vojnoj operaciji administracije Joea Bidena, kao odgovor na nedavne napade na zapadne interese u Iraku.

 

Glasnogovornik američkog Ministarstva odbrane John Kirby potvrdio je zračne udare na infrastrukturu smještenu na graničnom prijelazu koji je koristila proiranska milicija Kataeb Hezbollah.

 

Prema prvim informacijama Sirijskog opservatorija za ljudska prava (OSDH), uništena su tri kamiona puna municije koja su stizala iz Iraka na ilegalni granični prijelaz južno od sirijskog grada Bukamala.


Dok predsjednik Joe Biden čeka gestu iz Teherana prije ponovne uspostave sporazuma koji je Washington povukao 2018. godine pod upravom Donalda Trumpa, posljednjih su dana proiranske oružane skupine izvele tri napada.

 

U ponedjeljak su rakete pale u blizini američke ambasade u Bagdadu, a u subotu je napadnuta iračka zračna baza Balad.


 

(Index.hr, DEPO PORTAL/Foto: DOUG MILLS/DPA/PIXSELL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 44

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još