IMA LI KRAJA NEPOTIZMU SDA

Kćerka Zlatka Guzina iz SDA zaposlena u Vladi FBiH?

Front25.02.21, 21:52h

Kćerka Zlatka Guzina iz SDA zaposlena u Vladi FBiH?
"Kćerka Zlatka Guzina od jučer je zaposlena u Sekretarijatu Vlade Federacije BiH. Ciljano se čekalo da se okonča izbor gradonačelnika Mostara jer SDA nije željela da u toku izbornog procesa mediji pišu kako je kćerka kandidata SDA dobila posao u Vladi FBiH", kazao je izvor iz Sekretarijata Vlade FBiH, a koji je želi ostati anoniman.

 

Kćerka kandidata Stranke demokratske akcije (SDA) za gradonačelnika Mostara Zlatka Guzina, kako nezavnično saznaje PRESS, dobila je posao u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

 

“Kćerka Zlatka Guzina od jučer je zaposlena u Sekretarijatu Vlade Federacije BiH. Ciljano se čekalo da se okonča izbor gradonačelnika Mostara jer SDA nije željela da u toku izbornog procesa mediji pišu kako je kćerka kandidata SDA dobila posao u Vladi FBiH”, kazao  je izvor iz Sekretarijata Vlade FBiH, a koji je želi ostati anoniman.

 

Tvrdi da se kćerka Zlatka Guzina ranije prijavila na javni konkurs koji je raspisala Vlada FBiH i da se od početka znalo kako će ona biti primljena na to radno mjesto.

 

“Ona je trenutno zaposlena na poziciji stručnog saradnika. Ranije je u Sekretarijatu Vlade FBiH bila angažovana po osnovu ugovora o djela”, rekao nam je izvor iz Sekretarijata Vlade FBiH.

 

Ističe da je kćerka Zlatka Guzina dobila rješenje o radu na neodređeno vrijeme.

 

“SDA je u potpunosti privatizirala Sekretarijat Vlade FBiH. Prvi su tu da se bune kada posao u javnom sektoru dobiju djeca čiji roditelji nisu istaknuti funkcioneri SDA jer SDA je uvjerena kako u javnom sektoru trebaju raditi samo njihovi omladinci i srodnici njihovih funkcionera”, kazao nam je izvor iz Sekretarijata Vlade FBiH.

 

(DEPO Portal/ak)

 

 

 Komentari - Ukupno 101

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još