video/ obratio se poslanicima i javnosti

Sjednica Parlamenta BiH počela izvinjenjem Envera Bijedića: Poslušajte šta je poručio

Front25.02.21, 13:59h

Sjednica Parlamenta BiH počela izvinjenjem Envera Bijedića: Poslušajte šta je poručio
Podsjetimo, državni službenici Agencije za istrage i zaštitu priveli su predsjednika Socijaldemokrata BiH (SD) Envera Bijedića 18. februara u okviru akcije “Rudnik” koju su proveli po naredbi Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i Općinskog suda u Tuzli. Uhapšeno je još pet osoba


Poslanik Predstavničkog doma Parlamenta BiH Enver Bijedić obratio se poslanicima i javnosti na početku sjednice te uputio neobično izvinjenje.

 

“Upućujem izvinjenje zbog neprimjerenog ponašanja Tužilaštva TK i što su na taj način nanijeli ogromnu štetu meni i ugledu ovog doma. Izvinjavam se još jednom svima vama”, rekao je Bijedić.

 

Podsjetimo, državni službenici Agencije za istrage i zaštitu priveli su predsjednika Socijaldemokrata BiH (SD) Envera Bijedića 18. februara u okviru akcije “Rudnik” koju su proveli po naredbi Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i Općinskog suda u Tuzli. Uhapšeno je još pet osoba.


Osumnjičeni se tereti da je organizirao i rukovodio grupom u kojoj su bili i ostali osumnjičeni, te da je u periodu od septembra 2019. do februara 2021. godine, koristeći svoj uticajni položaj predsjednika stranke Socijaldemokrati BiH i zastupnika u Parlamentu BiH, posredovao između osumnjičenih i podstrekavao ih da počine navedena krivična djela.


“Protiv ovih osoba je otvorena istraga u Tužilaštvu a koja se odnosi na nezakonitosti prilikom namještanja tendera u iznosu od oko 5,5 miliona KM za firmu „Minning and Drilling“ iz Gračanice za izvođenje radova na istražno-eksploatacionim bušotinama na ležištu kamene soli Tetima u Rudniku soli Tuzla. Istragom je potvrđena osnovana sumnja da su tenderi u navedenom periodu više puta poništavani iako je kvalifikovana i kredibilna firma iz Bugarske u više navrata imala ponude koje su bile jeftinije za oko 2 miliona KM od gračaničke firme, kako bi se kontinuirano pogodovalo i insistiralo da upravo ova firma dobije posao”, kazali su iz Tužilaštva TK.

 

 

(N1, DEPO PORTAL/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još