cik na hitnoj sjednici

Utvrđeni rezultati izbora u Doboju i Srebrenici

Front25.02.21, 13:17h

Utvrđeni rezultati izbora u Doboju i Srebrenici
Dani 26., 27. i 28. februara su tri dana za podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića

 

Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj hitnoj sjednici donijela odluke kojim su utvrđeni rezultati izbora za gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj i načelnika Općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica, održanih 15. novembra 2020. godine i ponovljenih izbora održanih 21. februara ove godine. 

 

Navedene odluke o utvrđivanju i objavlјivanju rezultata izbora u Doboju i Srebrenici stupaju na snagu danom donošenja i bit će objavljene danas na internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba, i smatrat će se da su danom objave one dostavljene svim učesnicima u izbornom procesu. 

 

Dani 26., 27. i 28. februara su tri dana za podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića. 

 

U skladu sa članom 6.9 stav (1) i (2) Izbornog zakona BiH protiv odluka o utvrđivanju i objavljivanju rezultata izbora u Doboju i Srebrenici može se putem Centralne izborne komisije BiH podnijeti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH u roku od dva dana od dana objave odluke na web stranici Centralne izborne komisije BiH. Zahtjevi za ponovno brojanje glasačkih listića, prigovori na objavljene utvrđene rezultate i žalbe se dostavljaju isklučivo putem fax aparata na broj 033/251-329, elektronskom poštom na e-mail adresu [email protected] ili lično u sjedište Centralne izborne komisije BiH (Sarajevo, ul. Danijela Ozme 7), saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK-a BiH. 

 

Protokol Centralne izborne komisije BiH će raditi i u dane vikenda 27. i 28. februara u vremenu od 08 do 16 sati. 

 

Procedura podnošenja zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića propisana je odredbama člana 5.30 Izbornog zakona BiH. Centralna izborna komisija BiH može i po službenoj dužnosti narediti ponovno brojanje glasačkih listića, navodi se u saopćenju CIK-a. 

 

(Fena/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!