Očekuje se procesuiranje

Federalnom tužilaštvu prijavljen veći broj zaposlenih osoba sa falsifikovanim diplomama

Hronika24.02.21, 09:50h

Federalnom tužilaštvu prijavljen veći broj zaposlenih osoba sa falsifikovanim diplomama
Glavni federalni tužilac Munib Halilović izrazio je spremnost za saradnju i pružanje svakog vida podrške u procesuiranju u svim predmetima, posebno u koruptivnim krivičnim predmetima u Kantonu Sarajevo, ali i cijeloj Federaciji

 

Glavni federalni tužilac Munib Halilović sastao se u Sarajevu sa šefom Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom u Kantonu Sarajevo Erduanom Kafedžićem i savjetnikom za borbu protiv korupcije pri Uredu Ericom Larsonom,  s kojima je razgovarao o radu Ureda u vezi sa procesuiranjem krivičnih djela koje otkrije Ured, kao i nadzora rada nad tim predmetima od Federalnog tužilaštva FBiH.

 

Predstavnici Ureda informisali su glavnog federalnog tužioca da je Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu podnesen veći broj krivičnih prijava protiv zaposlenih osoba koje su posjedovali falsifikovane diplome, kao i protiv većeg broja osoba koji nisu postupile u skladu sa Zakonom o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosioca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo, te da se očekuje procesuiranje u navedenim predmetima.  

 

Glavni federalni tužilac Munib Halilović izrazio je spremnost za saradnju i pružanje svakog vida podrške u procesuiranju u svim predmetima, posebno u koruptivnim krivičnim predmetima u Kantonu Sarajevo, ali i cijeloj Federaciji, saopćeno je iz Federalnog tužilaštva FBiH.

 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!