PRIZNANJE ZA SARAJEVSKOG STRUČNJAKA

Prof. dr. Nihad Fejzić dopredsjedavajući međunarodnog vijeća u veterini za Evropu

Hronika23.02.21, 22:04h

Prof. dr. Nihad Fejzić dopredsjedavajući međunarodnog vijeća u veterini za Evropu
Moram priznati da sam ostao zatečen, ne zbog ličnog uspona, već zbog toga što je važno da se u ovakvom prestižnom ambijentu, znanosti, moći i najuspješnijim u profesiji nađe i ime Bosne i Hercegovine, izjavo je Fejzić

 

Prof. Dr. Nihad Fejzić, bivši dekan Veterinarskog fakulteta imenovan je za dopredsjedavajućeg međunarodnog savjeta u veterinarskoj medicini za cijelu Evropu.


Obaviješten sam danas da me je Američka asocijacija veterinarskih fakulteta, nakon stroge selekcijske procedure, imenovala za dopredsjedavajućeg međunarodnog vijeća za edukaciju u veterinarskoj medicini za cijeli naš kontinent, objavio je večeras bivši dekan Veterinarskog fakulteta, profesor doktor Nihad Fejzić.

 

nihad-fejic2

 

“Najznačajnija svjetska sveučilišta su članovi ove prestižne asocijacije, od kojih je samo deset iz Evrope. Sarajevo ima saradnički status. Moram priznati da sam ostao zatečen, ne zbog ličnog uspona, već zbog toga što je važno da se u ovakvom prestižnom ambijentu, znanosti, moći i najuspješnijim u profesiji nađe i ime Bosne i Hercegovine. U naredne tri godine, koliko ću obavljati ovu funkciju, promoviraću znanje, obrazovanje i hrabrost naše države iako mi je misija SVIJET. I što je puno važnije, znam da možemo bolje i kvalitetnije. Prošlo je vrijeme izazova, težak i kontinuiran rad je pred nama”, naveo je Fejzić na Facebooku.

 

(DEPO Portal/ak)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!