savladali i bugare

Potvrdili prvo mjesto: Košarkaški Zmajevi pobjedom okončali kvalifikacije za Eurobasket

Sport22.02.21, 18:13h

Potvrdili prvo mjesto: Košarkaški Zmajevi pobjedom okončali kvalifikacije za Eurobasket
Zmajevi su slavili sa 80:61 i tako potvrdili prvo mjesto u grupi

 

 

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je petu pobjedu u kvalifikacijama za Eurobasket nakon što je u Rigi savladala Bugarsku.

 

Zmajevi su slavili sa 80:61 i tako potvrdili prvo mjesto u grupi.

 

Sjajno je naš tim otvorio meč i nakon prve četvrtine imali smo tri poena prednosti (19:16). I u drugoj četvrtini Zmajevi su držali konce igre u svojim rukama (22:24), te su na poluvrijeme otišli sa pet poena prednosti (38:43).

 

Crni niz naš tim imao je samo u finišu treće četvrtine. Nakon što smo u 26. minuti stigli do dvocifrene prednosti, uslijedio je pad. Bugari su napravili seriju 10:0 i u zadnjih deset minuta ušli su sa zaostatkom sa dva poena (54:56).

 

No, izabranici trenera Vedrana Bosnića pravu sangu pokazali su u zadnjoj četvrtini, kada su naprosto "pregazili" Bugare i stigli do pete pobjede u kvalifikacijama.

 

Kenan Kamenjaš je bio sjajan i ostvario je double-double učinak. Ubacio je 17 poena, uz 14 skokova i tri asistencije.

 

Dvocifreni su bili i Emir Sulejmanović (14 poena, devet skokova), John Daniel Roberson (13 poena, sedam asistencija), Aleksandar Lazić, te Ajdin Penava (po deset poena). U poraženom sastavu najefikasniji bio je Konstantin Kostadinov sa 11 poena.

 

(Vijesti.ba, DEPO PORTAL/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!