NAČELNIK ZADOVOLJAN INVESTICIJOM

U martu počinje izgradnja nove bolnice u Sarajevu, vrijedne više od 100 miliona KM - evo gdje će se nalaziti...

Biznis Klub22.02.21, 15:35h

U martu počinje izgradnja nove bolnice u Sarajevu, vrijedne više od 100 miliona KM - evo gdje će se nalaziti...
Izgradnja i puštanje u funkciju jedne ovakve institucije trebala bi podići standard kada je riječ o zdravstvenoj usluzi, a osim toga to je prilika da se otvore nova radna mjesta ali i zadrži medicinski kadar u našoj zemlji

 

 

 

Na području sarajevske općine Novi Grad Sarajevo uskoro će početi izgradnja savremene privatne bolnice.
Riječ je o zajedničkoj domaćoj i stranoj investiciji čija će vrijednost biti veća od 100 miliona KM.


Investitori su već uplatili rentu za prvu fazu izgradnje. Procedura izbora izvođača radova je pri kraju i radovi na izgradnji bolnice trebali bi početi već u martu, najavio je načelnik ove lokalne zajednice.


Bolnica će biti smještena u blizini Doma zdravlja Novi Grad što će predstavljati svojevrstan zdravstveni kompleks na području ove općine.


– Studija o funkcionisanju ove bolnice je vrlo ozbiljno urađena. To je uradio Medicinski univerzitet iz Beča. Prema karakteru i broju klinika to bi trebala biti opća bolnica. Njena ukupna vrijednost je oko 60 miliona eura – kazao je za TVSA načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.


Nova zapošljavanja


Izgradnja i puštanje u funkciju jedne ovakve institucije trebala bi podići standard kada je riječ o zdravstvenoj usluzi, a osim toga to je prilika da se otvore nova radna mjesta ali i zadrži medicinski kadar u našoj zemlji.


– Ja mislim da će to biti prilika za mnoge mlade ljekare i za mnoge vrhunske ljekare da ostanu u našoj zemlji i da rade u uslovima koje im zbog zakonskih ograničenja javni sektor ne može ponuditi – kazao je Efendić.


Napominje i da će ova bolnica biti od velikog značaja naročito kada se počne poštivati zakon o zdravstvenom osiguranju koji bi trebao osigurati otvaranje zdravstvenih fondova prema privatnom sektoru.

 

(BiznisInfo/DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 49

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još