VIDEO/ Ratni zločinac u studiju 'Pinka'

Šešelj: 'Balašević je izdajnik srpskog naroda... U Srebrenici nije bilo genocida, nijedna žena nije ubijena'

Front22.02.21, 11:09h

Šešelj: 'Balašević je izdajnik srpskog naroda... U Srebrenici nije bilo genocida, nijedna žena nije ubijena'
Sve što sam imao da kažem o Đorđu Balaševiću rekao sam dok je bio živ. Sad kad je mrtav, nemam što dodati i oduzeti, rekao je osuđeni ratni zločinac

 

 

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj izjavio je sinoć da je ravnodušan zbog smrti Đorđa Balaševića i da je razočaran jer mediji slave kantautora, koji je, kako je rekao, "izdajnik srpskog naroda".

 

"Sve što sam imao da kažem o Đorđu Balaševiću rekao sam dok je bio živ. Sad kad je mrtav, nemam što dodati i oduzeti. Ogorčen sam što se nekim poganskim ritualima skrnave spomenici u centru Beograda i Novog Sada. Mogli su to uraditi na groblju, pred kućom Balaševića, na nekom drugom mjestu", rekao je Šešelj u emisiji Hit tvit, prenosi Blic.

 

Komentarisao je i film 'Dara iz Jasenovca'. Kaže da je to jedan od najboljih srpskih filmova svih vremena.

 

"Nemam zamjerki ni prema jednom glumcu, najteže je bilo onima koji su glumili ustaše. Mislim da tema nije iscrpljena", naglasio je Šešelj dodajući da je trebalo prikazati i masovne scene.

 

Dodao je i da u Srebrenici nije bilo genocida.

 

"U Srebrenici nije bilo genocida, nijedna žena nije bila ubijena", rekao je Šešelj.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 96

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još