Biščević-Tokić prozvala lidera NiP-a zbog 'uličarskog rječnika'

'Konaković je pokazao da ne poštuje brak i porodicu, ali i da ne preza ni od čega u borbi za vlast'

Front17.02.21, 13:06h

'Konaković je pokazao da ne poštuje brak i porodicu, ali i da ne preza ni od čega u borbi za vlast'
Ako već neće zbog vlastitog dostojanstva i političkog kredibiliteta, Konaković bi zbog građana Kantona Sarajevo trebao u svojoj borbi za fotelje prestati kontaminirati javni prostor ovakvim uličarskim rječnikom i prizemnim uvredama, smatra Biščević-Tokić

 


Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković je posljednjim komentarom da "više voli BiH nego što predsjednik Bakir Izetbegović voli suprugu Sebiju" pokazao da ne poštuje brak i porodicu, te da nije moralno i politički dorastao ni poziciji koju trenutno obnaša, sxmatra zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Jasmina Biščević-Tokić.

 

- Ovakav nivo komunikacije ne odgovara ni ulici, a naročito ne javnom političkom diskursu u kojem se Konaković pokušava predstaviti kao relevantan faktor. Prizemni vokabular, izostanak manira i zadiranje u tuđu privatnost potvrđuju da Konaković ne preza ni od čega u borbi za vlast, pa čak ni od uvreda najsvetijih vrijednosti kao što su brak i porodica - navela je na svome Facebook profilu.

 

Ovakvim istupima, dodala je, Konaković šalje jako lošu poruku građanima Kantona Sarajevo, lošiju čak i od one da je u sistemu o čijoj sigurnosti brinu kadrovi Naroda i pravde potrebno biti naoružan ili da ta stranka ima vojsku spremnu za fizičke obračune.

 

- Ako već neće zbog vlastitog dostojanstva i političkog kredibiliteta, Konaković bi zbog građana Kantona Sarajevo trebao u svojoj borbi za fotelje prestati kontaminirati javni prostor ovakvim uličarskim rječnikom i prizemnim uvredama - smatra Biščević-Tokić.

 

Konaković je, podsjetimo, odgovorio na izjavu Bakira Izetbegovića, u kojoj je Izetbegović naveo da su kod građanskih stranaka neprijateljstvo i mržnja prema SDA jači od ljubavi prema BiH.

 

Konaković je na to odgovorio:

 

- Da ti objasnim jezikom koji ti razumiješ. Mi ti BiH volimo više nego što ti voliš Sebiju. Pa ti vidi - napisao je Konaković na Twitteru.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 163

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još