JU Dom zdravlja KS

Na parkingu kod mosta Suade i Olge: Počinje sa radom punkt za drive-in testiranje na koronavirus

Hronika16.02.21, 16:22h

Na parkingu kod mosta Suade i Olge: Počinje sa radom punkt za drive-in testiranje na koronavirus
Sa radom nastavljaju i već formirani punktovi koji se nalaze u sklopu organizacionih jedinica i Covid ambulanti. Njihov rad se nastavlja po već ustaljenom radnom vremenu

 

Punkt za drive-in testiranje na koronavirus koji se nalazi na parkingu kod mosta Suade i Olge počinje sa radom sutra, 17. februara 2021. godine, obavještavaju iz Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i Javne ustanove “Dom zdravlja”, koja upravlja ovim punktom.

 

Radno vrijeme punkta će biti od 8:00 do 14:30 sati, svakog dana u sedmici.

 

“Punkt je isključivo drive-in, a testiranje pacijenata vršit će se samo uz e-uputnicu porodičnog ljekara”, navode iz JU Dom zdravlja KS.

 

U radu na punktu Vrbanja bit će uključene sve organizacione jedinice ove javne ustanove.

 

Sa radom nastavljaju i već formirani punktovi koji se nalaze u sklopu organizacionih jedinica i Covid ambulanti. Njihov rad se nastavlja po već ustaljenom radnom vremenu.

 

Podsjećamo, Vlada KS je krajem januara ove godine dala zaduženja nadležnim ministarstvima javnim i zdravstvenim ustanovama u Kantonu da realizuju aktivnosti s ciljem otvaranja ovog punkta.

 

(DEPO PORTAL/md)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!