video/ duel koji se čekao

Alija, iznenadit ćeš se kad saznaš ko je ubica... Svako dolazi djevojčicama... Krupna riba! Alisa je bila nečija prije Dženana...

Front13.02.21, 19:51h

Alija, iznenadit ćeš se kad saznaš ko je ubica... Svako dolazi djevojčicama... Krupna riba! Alisa je bila nečija prije Dženana...
Zvao sam Asima i zamolio, "Asime molim te", pošto sam ja bio slobodan, Asim je radio u hotelima i meni je najslobodnije bilo Asima nazvati, i ja sam nazvao Asima i zamolio, "ako išta možeš pomozi Murizu Memiću u ubistvu njegovog djeteta - pojašnjavao je Alija Budnjo


Muriz Memić, otac rahmetli Dženana Memić i Alija Budnjo, vlasnik kompleksa hotela na Ilidži gostuju večeras na Face televiziji kod Senada Hadžifejzovića. Od samog početka u studiju je vođen veoma dinamičan razgovor.

 

Intervju je otvorio Alija Budnjo. 

 

- Ja sam uvijek na raspolaganju Murizu, meni je Muriz drag kao čovjek, vrijedan čovjek, ja sam i malog Dženana poznavao bili su, dolazili, radili su zajedno i nam Muriz i kakav je moj odnos vazda bio prema njemu i prema porodici, nikada nisam imao ništa protiv njih, otkud se to izrodilo?

 

MUP me kontaktirao tek poslije dženaze

 

- Na raspolaganju stojim ja, moja porodica, moja imovina, moja firma, sve što mogu da pomognem da se to otkrije tu sam. Ne bježim ni od čega ali ne volim neke stvari i neke laži da se iznose na račun mene, na račun moje firme, na račun mojih uspolenika, to ne volim, to me vrijeđa - kazao je Budnjo.

 

Muriz Memić mu je odgovorio.

 

- Lijepe riječi za početak, pričat ćemo na istom nivou. Ja ne znam otkud vi u ovome nakon pet godina, vi i vaša firma. Nakon pet godina mi se sada mnogi javljaju, kada vide da radi državno tužilaštvo. Na početku sam ja od tebe tražio pomoć, došao sam kod tebe, ja i moj rođak Sake, rekao sam ti "Alija pomozi mi, vidi šta mi rade". To je negdje 24. februar, poslije ubistva. Već ja vidim da je muljaža počela, pošto je mene MUP kontaktirao tek poslije dženaze. Do dženaze, ja ne znam ništa što se tiče MUP-a. Poslije dženaze prvi kontakt s MUP-om. Rekao sam ti "Alija pomozi, zovi Bakira, zovi nekoga", šetamo sa Šemsom Imamovićem, ti kažeš "Neću Bakira zvat ću Čamparu" - rekao je Muriz Memić.

 

Onda ga je Alija Budnjo prekinuo.

 

- Ne, ne, ja sam rekao zvat ću Asima, i ja sam nazvao Asima.

 

Na to mu je Muriz rekao.

 

- Nije tako bilo.

 

Budnjo je onda kazao da mu se Čampara nije javio.

 

- Zvao sam Asima i zamolio, "Asime molim te", pošto sam ja bio slobodan, Asim je radio u hotelima i meni je najslobodnije bilo Asima nazvati, i ja sam nazvao Asima i zamolio, "ako išta možeš pomozi Murizu Memiću u ubistvu njegovog djeteta - pojašnjavao je Alija Budnjo.

 

Muriz Memić je onda Budnju prekinuo pitanjem: - Je li Asim bio ministar, nije?! Uzimaš telefon i govoriš - "halo ministre, ja sutra kod tebe", čujemo ja i Sake. Asim nije ministar, nego je ministar Čamapara. Sutra me, kažeš ti, zovi oko dva ići ću kod njega. Alija, za pet godina, narod je naučio za 5 godina da ja istinu govorim. I sutra ja te pitam, "šta je bilo Alija", ti kažeš, "zvao sam, bit će teško". Međutim, kada si uzeo telefon nisi okrenuo nikoga. Mi kad smo krenuli od tebe i krenuli dalje, ja sam rođaku Saketu rekao "da nisi nikoga zvao i da si naprazno pričao".

 

To je meni bilo sumnjivo...

 

U jednom trenutku razgovora Memić je rekao:

 

 - Alisa je bila u raznim vodama. Strašno je to čime se Alisa bavila, ja imam dokumente... Možda je Dženan vidio nešto što nije trebao. Noćio je u nekom stanu kod Alise. Možda je vidio nešto... Svako dolazi djevojčicama. Dženan je na taj način stradao. Alisa je bila nečija prije Dženana. Možda je htjela izaći iz tih voda.

 

Hadžifejzović je potom postavio pitanje:

 

- Krupna riba.

 

Obavezno pogledajte video!

 

 

(DEPO PORTAL/rm)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 363

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još