Agencija za nadzor upozorava

Opasne igračke na tržištu BiH, mogu oštetiti vid: Ako ste kupili ove proizvode, hitno ih bacite ili vratite u trgovine

Biznis Klub13.02.21, 10:46h

Opasne igračke na tržištu BiH, mogu oštetiti vid: Ako ste kupili ove proizvode, hitno ih bacite ili vratite u trgovine
Uvoznik je preduzeo mjere povlačenja proizvoda s tržišta i njihovo uništavanje, te se preporučuje potrošačima koji su kupili ovaj proizvod da ga prestanu upotrebljavati i da ga vrate u trgovinu u kojoj su ga i kupili

 

 

Agencija za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine upozorava na opasne proizvode koji se mogu kupiti u trgovinama diljem BiH.

 


Provjerom je utvrđeno da laserska igračka pištolj Airsoft Gun, kao i laserska igračka pištolj Air Sport Gun te laserski pokazivač LD predstavljaju rizik od ozljede oka i oštećenja vida.


Uvoznik je preduzeo mjere povlačenja proizvoda s tržišta i njihovo uništavanje, te se preporučuje potrošačima koji su kupili ovaj proizvod da ga prestanu upotrebljavati i da ga vrate u trgovinu u kojoj su ga i kupili.


Iz Agencije upozoravaju i na plutajuće pomagalo za učenje plivanja - plutajuće sjedalo. Proizvod, kako navode, predstavlja opasnost od utapanja jer izgleda kao igračka sa strukturom iznad razine vode koja zaustavlja vjetar i na proizvodu se ne nalaze upozorenja i informacije na jednom od službenih jezika u Bosni i Hercegovine, te nisu navedene informacije za potrošače na pakiranju.


Uvoznik je preduzeo mjere povlačenja proizvoda s tržišta, povrata od potrošača, uništavanja, te obavijesti potrošača o rizicima i načinu povrata proizvoda - navode iz Agencije za nadzor tržišta BiH.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!