VIDEO/ Gradonačelnik Banjaluke nakon mjesec dana mandata

Stanivuković formira 'komisiju za lijepo': 'Vrijeme je da zaustavimo ružne građevine, mostove, ulice, sokake'

Front11.02.21, 13:32h

Stanivuković formira 'komisiju za lijepo': 'Vrijeme je da zaustavimo ružne građevine, mostove, ulice, sokake'
Kod nas imate jednu zgradu žutu, treću narandžastu, petu zelenu, jedna deset spratova, druga 14 spratova, jedna komisija koja će dati stručno mišljenje oko toga, rekao je Draško Stanivuković

 

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke, gostujući u programu Elta televizije, govorio je o prvih mjesec dana na poziciji prvog čovjeka grada na Vrbasu.

 

Tako je Stanivuković kazao da je odbacio predloženo rješenje za budući most u naselju Česma, kazavši da mu se ono ne sviđa. Zbog ovog, ali i drugih slučajeva, kako Stanivuković objašnjava, odlučio je formirati “komisiju za lijepo”.

 

- Vrijeme je da zaustavimo ružne građevine, ružne mostove, ružne ulice, ružne sokake. Sve, oprostite što to kažem, sve se gradi kako ne treba. Napravićemo jednu komisiju i ona je već u fazi. Vidite, ovo je sve urađeno za trideset dana. Komisija koja će se zvati i, evo već je u fazi, komisija za lijepo, pa nastavit’ na ovo šta to znači. Kod nas imate jednu zgradu žutu, treću narandžastu, petu zelenu, jedna deset spratova, druga 14 spratova, jedna komisija koja će dati stručno mišljenje oko toga - rekao je gradonačelnik.

 

O ovoj temi Stanivuković je govorio od 13. minute.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 26

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još