Istraga u toku

Tučnjava mještana i migranata u Bihaću, državljanin BiH teško povrijeđen

Hronika10.02.21, 11:18h

Tučnjava mještana i migranata u Bihaću, državljanin BiH teško povrijeđen
Provodimo istragu koju je naložilo Tužilaštvo jer je riječ o krivičnom djelu nanošenja teških tjelesnih povreda, rekao je Šiljdedić

 

U noći sa subote na nedjelju, oko 3 sata ujutro, dogodila se tučnjava grupe migranata i mještana u bihaćkom naselju Založje. To je za Avaz potvrdio Ale Šiljdedić, portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona, kazavši da su dobili anonimnu prijavu.

 

- Patrola je izašla na lice mjesta, nisu pronađene osobe, ali su zatekli razbacane stvari. U međuvremenu smo dobili i poziv iz bolnice da imaju jedno lice s teškim tjelesnim povredama, 24-godišnjeg državljanina BiH - kazao je Šiljdedić.

 

Policija je operativnim radom na terenu, kako kaže, utvrdila da su još četiri državljanina BiH učestvovala u tučnjavi.

 

- U svojim izjava su rekli da je u tučnjavi učestvovalo i 4-5 migranata. Nismo pronašli te migrante. Provodimo istragu koju je naložilo Tužilaštvo jer je riječ o krivičnom djelu nanošenja teških tjelesnih povreda. Šta je prethodilo incidentu, predmet je istrage i utvrđuje se - kazao je Šiljdedić.  


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!