Intervenisala policija

Obračun u Sarajevu: Bibanović nožem izbo Sulju Domca, život mu ugrožen

Hronika09.02.21, 18:24h

Obračun u Sarajevu: Bibanović nožem izbo Sulju Domca, život mu ugrožen
Suljo Planja zadobio povrede opasne po život i smješten je na Klinici za torakalnu hirurgiju

 

Stari znanac policije Suljo Planja, poznatiji kao Suljo Domac, završio je u bolnici zbog povreda opasnih po život, nakon što ga je jučer oko 15 sati nožem izbo Emir Bibanović (23).

 

Sukob u ulici

 

Sukob između njih dvojice desio se u ulici Sutjeska gdje Suljo Pljanja na parkingu ima kamp-prikolicu u kojoj živi i za koju su vezani mnogi događaji zbog koji je morala intervenirati policija.

 

suljo-planja-domac-kamp-kucica

Foto: Arhiv Avaza

 

Bibanovića su istražitelji Policijske uprave Centar Sarajevo uhapsili oko 18:45 sati i tereti se za nanošenje teških povreda opasnih po život.

 

Planja je završio na Klinici za torakalnu hirurgiju gdje je zadržan na daljem liječenju.

 

Bibanović koji je također nastanjen u ulici Sutjeska, još kao maloljetnik privođen je zbog brojnih razbojništava i napada na žene i maloljetnike.

 

Kod Sulje Domca policija je intervenirala u januaru 2019. godine kada mu se zapalila kamp-ptrokolica. Istražitelji su utvrdili da je Suljo krao struju, a u trenutku izbijanja požara istovremeno je radilo sedam potrošača, među kojima su bile i dvije kvarcne grijalice.

 

Više puta privođen

 

U oktobru 2018. godine, u kamp-prikolici nađeno je tijelo 32-godišnjeg Emira Zekovića (32) zvanog Zeka, koji se pedozirao spidom. Suljo Domac proveo je prije toga noć sa Zekovićem da bi ga ujutro pronašao mrtvog.

 

Planja je više puta hapšen zbog droge, nanošenja teških povreda, pucnjava, tučnjava... Prije nekoliko godina, vozilom ga je pokušao ubiti Eldin Mulić u ulici Koševo.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još