Adis Arapović objavio šokantan podatak

Federacija BiH ima najmanje 1.100 službenih vozila. Neka vrijede više od 100.000 KM?!

Front08.02.21, 13:47h

Federacija BiH ima najmanje 1.100 službenih vozila. Neka vrijede više od 100.000 KM?!
Ovim putem pozivam sve uposlenike organa uprave, institucija, agencija, fondova, javnih ustanova i preduzeća da mi pošalju informacije o službenim vozilima kod njihovog poslodavca, o načinu korištenja, (ne)zakonitom i (ne)odgovornom trošenju onoga što je naša, a ne privatna imovina direktora ili šefova, napisao je Arapović na svom Facebooku

 

Broj službenih vozila preglomaznog i bezobrazno skupog javnog sektora Federacije BiH idalje je nepoznat.

 

Zastupnik u Predstavničkog domu Parlamenta FBiH Adis Arapović prošle sedmice je zatražio broj službenih vozila te je uputio inicijativu kojom se nalaže obilježavanje svih službenih vozila kako bi se smanjile zloupotrebe.

 

Arapović je sad zatražio i preciznu evidenciju svih službenih vozila na nivou FBiH. Kaže da je dobio nezvaničan podatak da imamo najmanje 1.100 vozila!

 

Inicijativu i pitanje koje je uputio Vladi FBiH objavio je na svom Facebook profilu:

 

- Nakon što sam od Vlade Federacije prošle sedmice tražio da donese propis kako bi se obilježila sva službena vozila i na taj način umanjila zloupotreba javne imovine u privatne svrhe, javilo mi se mnogo znanih i neznanih prijatelja s nevjerovatnim informacijama o strašnom bahaćenju rukovodilaca u javnom sektoru kojima je pozicija omogućila da tuđim novcem kupuju luksuzne limuzine i terence, da imaju dva, tri ili više službenih vozila na raspolaganju, da godišnje pređu preko 15 hiljada kilometara službenim autima, a da za sve navedeno nikome ne polažu račun!

 

Ovim putem pozivam sve uposlenike organa uprave, institucija, agencija, fondova, javnih ustanova i preduzeća da mi pošalju informacije o službenim vozilima kod njihovog poslodavca, o načinu korištenja, (ne)zakonitom i (ne)odgovornom trošenju onoga što je naša, a ne privatna imovina direktora ili šefova. Ja ću naravno zaštiti identitet svakoga ko želi biti zaštićen od takvih rukovodilaca, a služebnim putem i javnom prezentacijom saznanja koja prikupimo zajedno ispraviti ćemo ovo devijantno ponašanje. Ovaj nered mora biti počišćen. Tražićemo javno dotupan registar službenih vozila.

 

S tim u vezi, na adresu Vlade poslao sam i zahtjev da mi se dostavi precizna evidencija svih službenih vozila na nivou Federacije BiH. Neslužbeno sam saznao da se radi o najmanje 1.100 vozila (!), a da među njima ima i onih koja koštaju preko 100 hiljada KM (!), da neki skriveni rukovodioci potpuno sporednih javnih institucija, ničim zasluženo niti opravdano, imaju lični vozni park u rangu sa predsjednicima najbogatijih država ili vlasnicima privatnih mega-kompanija. Dosta! - napisao je Arapović.

 

 

(DEPO POIRTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još