FOTO&VIDEO/ Ispisao povijest pa se rasplesao

Ibrahimović u elementu: Zlatan pokazao bijesan auto pa se razbacao na narodnjački hit

Sport08.02.21, 09:18h

Ibrahimović u elementu: Zlatan pokazao bijesan auto pa se razbacao na narodnjački hit
Ferrari Monza SP2 u Ibrahimovićevom je vlasništvu nešto manje od godinu i pol dana, a njome se počastio za rođendan. Ima čak 820 konja i do 100 km/h dođe za manje od tri sekunde

 

Još jedan dan u uredu za Zlatana Ibrahimovića, koji u 40. godini nastavlja nizati rekorde i igrati kao da je u cvijetu mladosti. U nedjeljnoj pobjedi Milana nad Crotoneom (4-0) osebujni Šveđanin zabio je dva komada, a onda se na društvenim mrežama obratio u svom stilu.

 

"Na putu prema cilju", napisao je Ibrahimović uz fotografiju na kojoj pozira u Ferrariju Monzi SP2, modelu koji stoji dva miliona eura.

 

zlatan-ibrahimovic-ferrari

 

Krasi ga V12 motor s 820 konjskih snaga, a zanimljivo je da nema krov ni vjetrobransko staklo. Iznimno je rijedak, proizvedeno ih je svega 499, izvana je crni, a dva sjedala iznutra obučena su u crvenu kožu.

 

Do stotke može ubrzati za samo 2,9 sekundi, a maksimalna mu je brzina, ako se itko usudi potegnuti toliko bez vjetrobranskog stakla, 300 kilometara na sat.

 

Zlatan je Monzu SP2 kupio za 38. rođendan 2019., a s njom je potegnuo i do Stockholma.

 

 

Ibrahimović je dvama golovima Crotoneu došao do 500. i 501. gola u klupskoj profesionalnoj karijeri koja traje od 1999., kad je postao senior u Malmöu. Milan je vratio na prvo mjesto Serie A s dva boda više od Intera.

 

- Da, nazabijao sam se u karijeri, ali najvažnije je da ekipi ide dobro. Moj je posao zabijati golove i stvarati situacije suigračima - rekao je Ibrahimović.

 

Na Instagramu je potom osvanuo video u kojem proslavlja golove slušajući numeru Nade Topčagić, narodnjačkog hita "Jutro je".

 

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još