KONKURS OTVOREN DO 1. MAJA

Dok se drugi zatvaraju ili prodaju, 'Europe Group' traži nove radnike: Posao u hotelima u centru Sarajeva

Biznis Klub29.01.21, 17:23h

Dok se drugi zatvaraju ili prodaju, 'Europe Group' traži nove radnike: Posao u hotelima u centru Sarajeva
S obzirom da se vakcine protiv koronavirusa očekuju ubrzo i na prostorima BiH, prioriteti i fokus menadžmenta je da do ljeta 2022. uz maksimalne napore vratimo obim prometa i prihoda iz istog perioda 2019. - saopćeno je iz ove kompanije

 

 


Najveća i najuspiješnija domaća hotelska grupacija u Bosni i Hercegovini "Europe Group", u čijem sastavu posluju četiri hotela u samom centru Sarajeva - Europe, Holiday, Art, Astra, objavila je oglas za prijem u radni odnos osoblja na više pozicija.


Potencijalni aplikanti moraju imati radno iskustvo od najmanje tri godine.


Za poziciju recepcionera, pravnice, F&B menadžera i konobara potrebno je poznavanje engleskog jezika.


Konkurs je otvoren do 1. maja 2021., a prednost će imati oni koji su prije pandemije radili za grupaciju.


Iz "Europe Group" navode da je zatvaranje državnih granica, nemogućnost kretanja i putovanja, te zatvaranje barova i restorana koje je uslijedilo usred pandemije uzrokovane COVID-19, dovelo do nesagledivih gubitaka u turističkom sektoru, gdje je zabilježen 100 postotni pad prometa nekoliko mjeseci u nizu, što je neminovno dovelo i do gubitka radnih mjesta u ovom sektoru.


- Uprkos tome "Europe Group" u 2021. ulazi krajnje optimistično, nastavljajući sa daljnjnim radom, trudom i zalaganjem, te zapošljavanjem novih kadrova. S obzirom da se vakcine protiv koronavirusa očekuju ubrzo i na prostorima BiH, prioriteti i fokus menadžmenta je da do ljeta 2022. uz maksimalne napore vratimo obim prometa i prihoda iz istog perioda 2019. - saopćeno je iz te kompanije.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!