Ministrica Darija Kisić Tepavčević objavila

U Srbiji tri osobe hospitalizovane, jer su imale ozbiljnije reakcije na vakcinu

Hronika29.01.21, 11:17h

U Srbiji tri osobe hospitalizovane, jer su imale ozbiljnije reakcije na vakcinu
Upitana o mjerama u borbi protiv koronavirusa, rekla je da nije moguće prognozirati do kada će trajati

 

Do sada su u Srbiji tri osobe imale ozbiljnije reakcije na vakcinu koje su zahtijevale hospitalizaciju, otkrila je nakon sjednice Kriznog štaba ministrica Darija Kisić Tepavčević.

 

-Bile su tri neželjene reakcije koje zahtijevaju hospitalizaciju. U pitanju je bio jedan hematom, jedno zapaljenje limfnih čvorova i jedna blaža alergijska reakcija, rekla je Kisić i dodala da su svi problemi “vrlo brzo sanirani” te da su pacijenti pušteni kućama.

 

-Nisu bili životno ugroženi. Od početka sprovođenja vakcinacije, zaposleni i korisnici u gerontološkim centrima bili su prioritet. Imali smo visoku zainteresovanost za primanje vakcine. Imajući u vidu sve navedeno, danas smo usvojili preporuku da se vakcinisanim korisnicima dozvole posjete u kontrolisanim uslovima, uz poštovanje preporuka, rekla je ona.

 

Kisić Tepavčević je rekla i da je na današnjoj sjednici razmatrano pitanje dopuštanja igranja fudbalskih utakmica pred publikom, ali da Krizni štab ne vidi mogućnost za takvu odluku za sada.

 

Upitana o mjerama u borbi protiv koronavirusa, rekla je da nije moguće prognozirati do kada će trajati.

 

- Ovo je najzad aktivna borba, rekla je Kisić.

 

(Nova.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još