Platforma 'Ananas' već u prvoj polovini 2021.

Delta ulazi u online trgovinu – najavljuje stvaranje regionalnog džina

Biznis Klub29.01.21, 10:47h

Delta ulazi u online trgovinu – najavljuje stvaranje regionalnog džina
Investicija u Ananas u narednih pet godina iznosiće 100 miliona eura, tvrde u ovoj kompaniji

 


 

U narednim godinama srbijanska kompanija Delta Holding planira nastavak velikog investicionog ciklusa, pretežno u oblasti nekretnina, ukupno vrijednog oko 500 miliona eura. No kako piše portal Bizlife, novost u 2021. godini je i ulazak kompanije u jedan potpuno novi biznis – online trgovinu.

 

Delta je uveliko u razvoju e-commerce platforme pod imenom Ananas, koja će biti aktivna već u prvoj polovini ove godine.

 

Odlikovaće je izuzetno veliki asortiman robe, saradnja sa najvećim dobavljačima, ali i potpuno novo korisničko iskustvo.

 

Investicija u Ananas u narednih pet godina iznosiće 100 miliona eura, tvrde u ovoj kompaniji.

 

“Sa finansijskom snagom i investitorskim iskustvom koje ima Delta, uvjereni smo da možemo da stvorimo regionalnog džina u online trgovini. Ananas će korisnicima ponuditi nešto na šta nisu navikli u domaćoj trgovini, a što imaju samo najveći globalni trgovci poput Amazona ili AliExpressa. Na samom početku pokrićemo tržište Srbije, ali sa namjerom da vrlo brzo budemo prisutni na tržištima bivše Jugoslavije, plus Albanija”, kazala je Marija Desivojević Cvetković, potpredsjednica Delte za strategiju i razvoj.

 

Inače, 4. februara 2021. navršiće se tačno 30 godina od osnivanja Delta Holdinga.

 

Za tri decenije ova kompanija je od prodaje biznisa ostvarila prihod od 2,5 milijarde eura i taj novac je reinvestirala u Srbiji i zemljama regiona.

 

I u 2020. godini članice Delta Holdinga poslovale su uspješno i ostvarile EBITDA od 46,5 miliona eura, 7,5% više nego godinu dana ranije.

 

U prošloj godini prihodi Holdinga iznosili su 511,2 miliona što je 2,2% manje nego u 2019. godini.

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL/MD)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!