FOTO/ Dva ročišta

Gužva ispred Suda BiH: Stigli Mehmedagić, Novalić, Milićević, Solak, Hodžić

Front29.01.21, 09:23h

Gužva ispred Suda BiH: Stigli Mehmedagić, Novalić, Milićević, Solak, Hodžić
Osim izjašnjenja o krivici u predmetu "Respiratori" zakazan je i nastavak suđenja Mehmedagiću i Pekiću

 

U Sudu BiH u 9 sati osim izjašnjenja o krivici u predmetu "Respiratori" zakazan je i nastavak suđenja direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću i Muhamedu Pekiću.

 

Na jednom mjestu ispred Suda tako su uz Mehmedagića i Pekića našli Fadil Novalić, Jelka Milićević, Fahrudin Solak i Fikret Hodžić.

 

fikret-hodzic-1

 

Sud BiH, podsjećamo, 30. decembra prošle godine u cijelosti je potvrdio optužnicu protiv Fadila Novalića, premijera FBiH, Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), Fikreta Hodžića, vlasnika „Srebrene maline“, i dopremijerke FBiH Jelke Milićević.

 

fadil-novalic-vasvija-vidovic

Foto: Fena

 

Novalić, Solak i Hodžić optuženi su i za nabavku zaštitne opreme u vrijednosti od 2,9 miliona KM. Nakon višemjesečne istrage, Tužilaštvo BiH je optužnicu podiglo 4. decembra prošle godine, a zatim je uputilo Sudu na potvrđivanje. Optužnica je potvrđena tek nakon dorade. Optuženima Novaliću, Solaku i Hodžiću stavlja se na teret da su počinili više krivičnih djela, među kojima su zloupotreba položaja ili ovlasti, primanje nagrade ili drugog oblika.

 

vasvija-vidovic

Foto: Fena


Tužilaštvo BiH je, podsjećamo, 22. oktobra ove godine protiv Mehmedagića i Pekića podiglo optužnicu kojom se terete da su tokom avgusta 2020. zloupotrijebili svoj službeni položaj ili ovlasti, kao i resurse i kapacitete OSA-e, radi privatnih i ličnih interesa, kako bi došli do fotografija i informacija o pošiljaocu anonimne krivične prijave protiv direktora OSA-e.

 

fahrudin-solak

 

 

jelka-milicevic-sud-bih

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još