IZGRADNJA ĆE TRAJATI 10 GODINA

Bogati Saudijac ulaže milione eura u turistički kompleks nadomak Sarajeva: Mala općina će procvjetati...

Biznis Klub28.01.21, 13:16h

Bogati Saudijac ulaže milione eura u turistički kompleks nadomak Sarajeva: Mala općina će procvjetati...
Planirana je izgradnja kompleksa s hotelom, rekreacijskim centrom, vilama, biciklističkim stazama, adrenalin parkovima i drugim sadržajima.

 

 


Mirnes Bašić, v. d. premijera Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), razgovarao je s predstavnikom ulagača iz Saudijske Arabije koji u BiH općini Vareš planira graditi veliki turističko-rekreacijski kompleks.


Emir Terović, konzultant i direktor tvrtke REC Sarajevo, rekao je Bašiću da je ulagač otkupio zemljište od 55 hektara, na kojem planira izgradnju kompleksa s hotelom, rekreacijskim centrom, vilama, biciklističkim stazama, adrenalin parkovima i drugim sadržajima, priopćeno je iz vlade ZDK-a.


Samo u izgradnju infrastrukture, vodovoda i prometnih veza uložit će se 10 milijuna eura. Izgradnja kompleksa trajat će deset godina, a vrijednost projekta procjenjuje se na nekoliko desetaka milijuna eura.


Navedeno područje nalazi se na granici s općinom Ilijaš i dosad nije bilo obuhvaćeno prostornim planom, tako da ulagač očekuje da se izrada prostorno-planske dokumentacije završi što prije.

 

(Poslovni.hr/DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 43

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još