iz kompanija tvrde

BioNTech/Pfizer saopćili: Vakcina efikasna i protiv mutiranog oblika koronavirusa

Biznis Klub28.01.21, 13:06h

BioNTech/Pfizer saopćili: Vakcina efikasna i protiv mutiranog oblika koronavirusa
U zajedničkom saopćenju se navodi da se vakcina pokazala efikasnom protiv mutiranih oblika koronavirusa koji su otkriveni u Velikoj Britaniji i Južnoj Africi

 

 

Američke i njemačke kompanije Pfizer i BioNTech su saopćile da je vakcina koju su razvile protiv koronavirusa efikasna i protiv mutiranog oblika koronavirusa.

 

U zajedničkom saopćenju se navodi da se vakcina pokazala efikasnom protiv mutiranih oblika koronavirusa koji su otkriveni u Velikoj Britaniji i Južnoj Africi.

 

Istraživanja koja su sprovedena od strane Pfizera i Medicinskog fakulteta Univerziteta u Teksasu, pokazala da su male mogućnosti da bi “male razlike“, koje se pojavljuju kod mutiranog oblika virusa u odnosu na prvobitni oblik koronavirusa, mogle umanjiti efikasnost vakcine, navode kompanije Pfizer i BioNTech, prenosi Anadolu Agency (AA).

 

Kompanije su dodale da će u slučaju otkrivanja neefikasnosti protiv mutiranih oblika poraditi na daljem razvijanju vakcine.

 

(Fena/rm)Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!