VIDEO/ SVE SE PROVJERAVA

Srđan Vuletić najavio: Objavit ćemo podatke o prijavama seksualnog nasilja na ASU u Sarajevu

Kultura28.01.21, 10:56h

Srđan Vuletić najavio: Objavit ćemo podatke o prijavama seksualnog nasilja na ASU u Sarajevu
U emisiji je bila i dekanesa Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu Franka Gamulin Perković, koja je u okviru inicijative “Nisam tražila”, predala je Državnom odvjetništvu prijave protiv bivših i sadašnjih profesora

 

 

Dekan Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Srđan Vuletić gostovao je sinoć na Aljazeera Balkans, a povodom aktuelne teme o prijavama seksualnog nasilja i zlostavljanja na ovoj akademskoj ustanovi.


Vuletić je, između ostalog, rekao da su u toku provjere svih pristiglih anonimnih prijava, te najavio i da će ASU vrlo brzo javno objaviti ove podatke, odnosno prijave za koje se provjerom utvrdi da su osnovane.


Pored njega, u emisiji je bila i dekanesa Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu Franka Gamulin Perković, koja je u okviru inicijative “Nisam tražila”, predala je Državnom odvjetništvu prijave protiv bivših i sadašnjih profesora.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još