Ljut zbog ponavljanja izbora

Mladen Grujičić poziva na otcjepljenje RS-a

Front27.01.21, 17:56h

Mladen Grujičić poziva na otcjepljenje RS-a
Ovim skandaloznim, pristrasnim odlukama se pokazuje da BiH ne liči na državu i da Republika Srpska mora da se osamostali, naveo je Grujičić

 

Načelnik općine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je za Srnu da je "nakon pritisaka i harange koja je vođena prethodnih mjeseci, bila očekivana današnja odluka Suda BiH o odbacivanju žalbi na odluku Centralne izborne komisije (CIK) BiH o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju".

 

- Žalili smo se, a unaprijed smo znali da će politički korumpirani, pristrasni i antisrpski Sud BiH donijeti ovakvu odluku. Ipak, imali smo minimum nade da će proraditi savjest i profesionalizam sudija da donesu pravičnu odluku i odbace neargumentovanu odluku o poništavanju izbora u Srebrenici, ali očito u ovom sastavu sudskog vijeća nema ni savjesti, ni profesionalnosti, ni odgovornosti - rekao je Grujičić.

 

Dodao je da se pokazalo da je riječ o političkom sudu za kažnjavanje Srba u svim oblastima.

 

On ovakvu odluku CIK-a kao i današnju Suda BiH smatra skandaloznim i sramotnim i dodaje "da se pokazalo da se pravnim nasiljem želi obespraviti srpski narod, poništiti njegova prava i izborna volja i ostvariti ciljevi i prijetnje bošnjačke strane da Srbima nije mjesto u BiH".

 

Prema njegovim riječima, ovo je politička poruka da se u BiH moraju slušati bošnjački stavovi i da srpski narod nema pravo na svoj izbor, sa čime se Srbi nikada neće pomiriti.

 

- Ovim skandaloznim, pristrasnim odlukama se pokazuje da BiH ne liči na državu i da Republika Srpska mora da se osamostali jer nema života sa onim koji omalovažava, osuđuje i ignoriše sve što je srpsko želeći da nametne apsolutnu vlast i zakone koji odgovaraju samo Bošnjacima - rekao je Grujičić.

 

Govoreći o daljim aktivnostima, on je pojasnio da će se odmah krenuti u pripreme za ponavljanje lokalnih izbora u Srebrenici.

 

- Na ponovljenim izborima još ubjedljivije ćemo pobijediti, a onda ćemo pokrenuti tužbe protiv onih koji su neodgovornim odlukama doveli do paralize rada opštine i neizvršavanja njenih obaveza zbog neusvajanja budžeta i drugih odluka koje je trebalo da donese novi skupštinski sastav - kazao je Grujičić.

 

CIK BiH je 21. januara poništio izbore u Srebrenici i Doboju, koji su održani 15. novembra 2020. godine.

 

(DEPO PORTAL/dg)Komentari - Ukupno 81

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još