Najveća svjetska kampanja protiv Covida-19

Indija vakcinisala dva miliona zdravstvenih radnika za manje od dvije sedmice, zabilježen i nagli pad novozaraženih

Hronika27.01.21, 14:28h

Indija vakcinisala dva miliona zdravstvenih radnika za manje od dvije sedmice, zabilježen i nagli pad novozaraženih
Indija je započela vakcinaciju zdravstvenih radnika 16. januara u vjerovatno najvećoj svjetskoj kampanji protiv COVID-19

 

Indija je vakcinisala dva miliona zdravstvenih radnika za manje od dvije sedmice i zabilježila 12.689 novih slučajeva zaraze koronavirusom u protekla 24 sata, što je nagli pad od vrhunca kada je skoro 100.000 zaraženih bilo dnevno sredinom septembra.

 

Ministarstvo zdravlja saopćilo je da je dnevni broj slučajeva u utorak pao ispod 10.000, odnosno 9.102 slučaja. Posljednji put se to desilo 4. juna prošle godine, prenosi AP.

 

Broj smrtnih slučajeva u Indiji smanjio se na 137 u protekla 24 sata sa najvišeg broja od 1.089 dnevnih smrtnih slučajeva u septembru.

 

Ukupan broj pozitivnih slučajeva od početka epidemije dosegnuo je 10,6 miliona, što je drugi po veličini nakon Sjedinjenih Država sa 25,43 miliona slučajeva.

 

Indija je započela vakcinaciju zdravstvenih radnika 16. januara u vjerovatno najvećoj svjetskoj kampanji protiv COVID-19.

 

Indija je sjedište najvećih svjetskih proizvođača vakcina. Vlasti se nadaju da će vakcinisati 300 miliona ljudi. Među primateljima je 30 miliona ljekara, medicinskih sestara i drugih radnika.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!