Predsjednik Crne Gore oglasio se na Twitteru

Đukanović potpisao Zakon o slobodi vjeroispovijesti: 'Dileme su ostale, ali morao sam ovo uraditi'

Front25.01.21, 18:15h

Đukanović potpisao Zakon o slobodi vjeroispovijesti: 'Dileme su ostale, ali morao sam ovo uraditi'
Skupština je na sjednici 20. januara ponovo usvojila izmjene i dopune Zakona o slobodi vjeroispovjesti, glasovima 41 prisutnog poslanika vlasti

 

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, potpisao je Ukaze o proglašenju zakona koje je Skupština ponovo usvojila 20. januara.

 

- Dileme koje sam imao i zbog kojih sam ih vratio Skupštini na ponovno odlučivanje su ostale. S obzirom na jasnu Ustavnu normu iz člana 94 stav 2 koja glasi: „Predsjednik Crne Gore dužan je da proglasi ponovno izglasani zakon, nema prostora za drugačije ustavno postupanje Predsjednika države, naveo je Đukanović na Twitteru.

 

Kazao je kako vjeruje da ukupnim radom, a posebno u vremenu „kompleksnog ambijenta vršenja vlasti”, apsolutnim poštovanjem Ustava najbolje doprinosi državi i njenom demokratskom napretku.

 

- Nadam se da su, nakon potpisivanja zakona i njihovog objavljivanja u Službenom listu, čime oni tek postaju dio pravnog sistema Crne Gore, stvoreni uslovi za pokretanje procedure od strane bilo kojeg subjekta u društvu za ocjenu njihove ustavnosti, naveo je Đukanović na Twitteru.

 

Dodao je kako vjeruje da će Ustavni sud, kao jedina nadležna instanca, dati odgovor na to pitanje na nezavisan i profesionalan način.

 

Skupština je na sjednici 20. januara ponovo usvojila izmjene i dopune Zakona o slobodi vjeroispovjesti, glasovima 41 prisutnog poslanika vlasti.

 

Ponovo su usvojene i izmjene i dopune zakona o kreditnim institucijama, izmjene Zakona o sanaciji kreditnih institucija i izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga.

 

Parlament je ponovo usvojio i izmjene Zakona o radu, izmjene i dopune Zakona o državnim službenicima i namještenicima i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

 

Zakoni su prvobitno izglasani u Skupštini na sjednici 29. decembra, ali ih je Đukanović tada vratio parlamentu na ponovno odlučivanje, pišu podgoričke Vijesti.

 

(Vijesti.me, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!