Vlada KS najavila

U prvoj polovini februara u funkciji drive-in punkt za masovno testiranje građana na Covid-19

Hronika25.01.21, 15:57h

U prvoj polovini februara u funkciji drive-in punkt za masovno testiranje građana na Covid-19
Vlada je zadužila Krizni štab Ministarstva zdravstva KS da pripremi Plan aktivnosti, mjera i standarda s ciljem stavljanja Drive in punkta za masovno testiranje građana na Covid-19 u funkciju u prvoj polovini februara 2021.

 

Vlada Kantona Sarajevo zaključkom je danas obavezala Zavod zdravstvenog osiguranja KS da pokrene proceduru nabavke opreme i odgovarajuće instalacije za formiranje i rad drive-in punkta za masovno testiranje građana Kantona Sarajevo na Covid-19, putem Razvojnog programa Ujedinjenih nacija – UNDP.

 

Javna ustanova Dom zdravlja dostavila je Vladi Kantona Sarajevo Plan organizacije i potrebne opreme za drive-in punkt, u skladu s dogovorom na sastanku, koji je održao premijer KS Edin Forto sa predstavnicima ministarstava zdravstva i saobraćaja, ZZO-a, Doma zdravlja, te Kantonalne uprave civilne zaštite i UNDP-a.

 

vlada-ks-edin-forto-januar-2021

 

Vlada je zadužila Krizni štab Ministarstva zdravstva KS da pripremi Plan aktivnosti, mjera i standarda s ciljem stavljanja drive-in punkta za masovno testiranje građana na Covid-19 u funkciju u prvoj polovini februara 2021. godine.

 

Također je zadužila Ministarstvo saobraćaja KS da za potrebe rada Drive in punkta obezbijedi adekvatnu lokaciju u centru grada sa svim pratećim saobraćajnim, mobilnim, telefonskim i elektro instalacijama, neophodnim za nesmetan rad Drive in punkta.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!