Kantonalni odbor USK

SDA: Predsjednik ASDA Nermin Ogrešević više voli Dodika nego SDA

Front25.01.21, 13:48h

SDA: Predsjednik ASDA Nermin Ogrešević više voli Dodika nego SDA
Podsjećaju da je upravo ASDA, kako navode, trgovala s biračkim mjestima u Srebrenici direktno sa SNSD-om dajući podršku negatorima genocida i njihovom kandidatu Mladenu Grujičiću za načelnika općine

 

Jasno i precizno imenovanje stvari, procesa i događaja mnogima smeta, a vidimo da na navedeno nisu imuni ni predstavnici lokalnih stranaka kakva je ASDA. Mnogo je opasniji način kako to radi upravo ASDA i njeni predstavnici. Dovoljno je ukazati na dva ili tri svježa primjera njihove antibošnjačke politike i pokušaja da, ne birajući načine i sredstva, obezvrijede višedecenijsku borbu SDA za prava Bošnjaka, navodi u saopćenju Kantonalni odbor SDA Unsko-sanskog kantona.

 

Podsjećaju da je upravo ASDA, kako navode, trgovala s biračkim mjestima u Srebrenici direktno sa SNSD-om dajući podršku negatorima genocida i njihovom kandidatu Mladenu Grujičiću za načelnika općine.

 

-Nadalje, tokom suđenja Sakibu Mahmuljinu, ni manje ni više kao svjedok se pojavio Fadil Hasanagić, odani kadar ASDA, a kojeg su SNSD-ovi mediji rado hvalili u svojim programskim šemama. O kakvoj se licemjernoj politici radi govore i nedavni izbori u Mostaru u kojem je ASDA odlučila samostalno nastupiti na izborima pomažući na takav način HDZ, odbivši poziv probosankih stranaka za zajedničko učešće na izborima. Nažalost, ASDA je postala stranka koja svojim potezima nastoji svoje glasačko tijelo ojačati kod pristalica autonomije. Vjerujem da će građani BiH, a posebno USK, prepoznati loše i zlonamjerne poruke koje predstavnici ASDA koriste u svom radu, a na štetu Bošnjaka i posebno nas Krajišnika, ističe se u saopćenju za javnost SDA USK koje potpisuje predsjednik Mirsad Vojić.

 

(FENA/dg)



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još