foto/ njegov rad prepoznale su mnoge domaće i svjetske zvijezde

'Žena sam u muškom tijelu': Ko je Eldar Tokić alias Robin Fierce (26) iz Olova?

Lifestyle24.01.21, 13:11h

'Žena sam u muškom tijelu': Ko je Eldar Tokić alias Robin Fierce (26) iz Olova?
Sebe smatra ženom u muškom tijelu i kao transrodna osoba u bosanskohercegovačkoj sredini živi neprihvaćen i neshvaćen

 

Neobičan, unikatan i talentiran, riječi su kojima možemo opisati bh. umjetnika Eldara Tokića (26) iz Olova, čiji je alter ego žena imena Robin Fierce - piše Azra

 

Sebe smatra ženom u muškom tijelu i kao transrodna osoba u bosanskohercegovačkoj sredini živi neprihvaćen i neshvaćen. Bavi se dizajniranjem unikatnih naočala, nakita i odjeće, sve stvara sam, bez ičije pomoći. Tako samouk uspio je doći do zvijezda te je svojim radovima oduševio kako domaću, tako i regionalnu i svjetsku scenu.

 

Za njegove radove zainteresirala se i jedna od najpoznatijih svjetskih modnih ikona  glumica Paris Hilton, a nije jedina koja je prepoznala njegov talent. Eldar ekskluzivno najavljuje saradnju i s megapopularnom Lady Gagom.

 

– Bh. reperi Jala Brat i Buba Corelli su prvi prepoznali moj rad, a kasnije i Slađana Mandić, Rialda Karahasanović i Kenan Tahirović, nakon toga regionalne i svjetske zvijezde, kao što su Paris Hilton, Tyra Banks, Ty Hunter, Natalia Kills, Perez Hilton, Iggy Azalea, Billy Porter, Rokael Beauty, ali i dizajneri Robert Cavali i Dolce & Gabbana, Stefano Gabbana, na društvenim mrežama pohvalili su moj rad. Uskoro me očekuju i saradnje s nekima od njih – otkriva u intervjuu za „Azru“ Eldar Tokić, alias Robin Fierce.

 

eldar-tokic-2

 

Život ga nije mazio. Odrastao je bez očeve ljubavi, dok je majka nedavno umrla. O njoj se morao brinuti zbog njenog invaliditeta i narušenog zdravlja, ali je uprkos tome grabio putevima svoje sreće i rušio predrasude. O svemu tome, kao i svojim ciljevima ka neustrašivom pomjeranju granica i svojevrsnoj revoluciji u umjetnosti govori za naš magazin.

 

Kako je sve počelo, ko je Eldar Tokić, a ko je Vaš alter ego Robin Fierce?

 

– Počelo je kao san, vizija i ideja. Mama me je „hranila“ na kašičicu sa Madonnom i Beyonce, a jednog dana sam pokazao prstom prema TV-u i rekao:„Mama i ja ću ovako raditi jednog dana“. Eldar i Robin zajedno predstavljaju san, jer je on obični stidljivi momak iz komšiluka, a ona zvijezda showbusinessa. Moj alter ego mi je pomogao da se riješim stidljivosti ispred kamere i na sceni, ali i da ostanem prizeman i skroman i nakon uspjeha. Sve prati jedan balans i uspio sam iskoristiti sve mane i vrline za potpuno autentično izražavanje umjetnosti. To su, također, dvije različite energije, gdje Eldar predstavlja mušku, a Robin žensku stranu. Svjetlo i tama, muško i žensko. Ali, nikad ne bih mogao uporediti jednu stranu s drugom i reći čiji potez kistom je bolji, kad je svaka strana po sebi umjetničko djelo. Kada me ljudi upoznaju privatno, oni očekuju Robin, ali to se ne desi zato što ona pripada sceni. Život u dva svijeta mi ne stvara pritisak. Robin je zvijezda, Eldar momak iz komšiluka. Ne želim postati ovisan o slavi nego držati fokus na tome šta je to što želim da kažem svijetu, kako mogu da doprinesem svojim radom, te kako kreirati odjeću koja će da probudi samopouzdanje. Nemam nikome ništa za dokazati već samo slijediti svoje srce i biti u službi ljudima, a i uspješno sam vladam svojim svijetom.

 

Ostatak intervjua čitajte ovdje

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook