'teže je nabaviti vakcinu nego nuklearno oružje'

Vučić: Britanski soj koronavirusa stigao u Srbiju... Zabrinut sam i ne krijem to...

Front24.01.21, 12:35h

Vučić: Britanski soj koronavirusa stigao u Srbiju... Zabrinut sam i ne krijem to...
Vučić je rekao da očekuje da u toku dana bude vakcinisano 50.000 ljudi, ali je zabrinut i to ne krije jer je jako teško nabaviti nove vakcine


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je britanski soj koronavirusa "stigao u Srbiju", o čemu ga je obavijestio ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

 

Putnica iz Londona, koja je bila negativna na PCR testu, donijela je taj soj, njen suprug je imao teške simptome, rekao je Vučić za TV Prva i dodao da su ispratili sve kontakte te žene i pokušali da ih izoluju.

 

Vučić je rekao da očekuje da u toku dana bude vakcinisano 50.000 ljudi, ali je zabrinut i to ne krije jer je jako teško nabaviti nove vakcine.

 

Tačno je da sam zbrinut i to ne krijem, jer je danas teže nabavati vakcinu nego nuklearno oružje. U svetu se događaju neverovatne stvari koje smo delimično predvideli, rekao je Vučić za TV Prva.

 

(DEPO PORTAL/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još