Video/ Procijenite sami

Da li je Boška Ćavar iz Naše stranke 18. 'Čovićeva ruka' u Mostaru?!

Front23.01.21, 16:28h

Da li je Boška Ćavar iz Naše stranke 18. 'Čovićeva ruka' u Mostaru?!
No, šta će se desiti ako "Bh. blok" ne kandidira Baraliju nego nekoga iz Stranke demokratske akcije, hoće li glas Boške Ćavar otići na stranu kandidata HDZ-a BiH, kao što se špekulira u kuloarima?

 

Boška Ćavar, članica Naše stranke, koja je na listi "Bh. bloka" izabrana u Gradsko vijeće Mostara, mogla bi presuditi u izboru budućeg gradonačelnika ovog grada. Njen glas je, kako se tvrdi, onaj famozni "osamnaesti" od 35 zastupnički glasova koji će donijeti prevagu u korist jednog od kandidata za prvog čovjeka Mostara…

 

Nekoliko dana nakon izbora krajem decembra prošle godine, Boška Ćavar je reagirala na izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića koji je tvrdio: "Imamo probosanski blok": "To su samo trikovi, pa ta 18. ruka bila bi moja ruka. Ne pada mi na pamet da ulazim u takve priče", rekla je Ćavar. Ona je kazala i da je Irma Baralija kandidatkinja Naše stranke za gradonačelnicu Mostara i da je ona i njen izbor. No, šta će se desiti ako "Bh. blok" ne kandidira Baraliju nego nekoga iz Stranke demokratske akcije, hoće li glas Boške Ćavar otići na stranu kandidata HDZ-a BiH, kao što se špekulira u kuloarima?

 

To nikoga ne bi trebalo iznenaditi, posebno nakon jučerašnjeg radiointervjua u kojem je, pored ostalog, odgovarala na pitanje da je je ona "novi Željko Komšić". Njen je odgovor bio sinteza svih optužbi i uvreda koje su posljednjih godina iz Hercegovine i Zagreba upućene hrvatskom članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

 

"Ja ne znam šta sam ja loše uradila u ovom gradu i ovoj politici kojom sam se počela baviti da bi me neko poredio sa Željkom Komšićem. Zna se ko je Željko Komšić, šta je uradio i koliko je zla nanio. On nije nanio zlo samo Hrvatima, on je nanio zlo cijeloj državi, jer u tri mandata nije ništa uradio, niti zna gdje su Grude, gdje je Široki Brijeg... zna se da su to ogromni gubici za taj narod...", kazala je Ćavar.


Nakon njenih izjava na Twitteru se oglasio i nekadašnji generalni sekretar Naše stranke Albin Zuhrić:

 

- Već godinama nisam u Našoj stranci, i otkako sam dao ostavku, niti jednom nisam u javnosti pomenuo NS, iako se sa mnogim potezima nisam slagao. Međutim, sramota me je što sam ikada bio član zbog ljudi poput Boške Ćavar, a ove izjave su sramota i za cijelu NS - napisao je Zuhrić.

 

 

Kompletan razgovor za Boškom Ćavar poslušajte u videu ispod:

 

 

(DEPO PORTAL/dg)Komentari - Ukupno 90

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još