VIDEO/ OPĆINA STARI GRAD NIJE POMOGLA

Umrla je Emina, majka četvoro djece, među zidovima koje progrizaju štakori... Ovo nije Sarajevo, ovo je pakao!

Hronika22.01.21, 20:50h

Umrla je Emina, majka četvoro djece, među zidovima koje progrizaju štakori... Ovo nije Sarajevo, ovo je pakao!
Humanitarna akcija je doživjela veliki odziv, te su Emini i njenoj djeci dostavljenje osnovne kućne potrepštine... Nažalost, Emina nije dočekala pomoć nadležnih u Općini Stari Grad, umrla je u komi koja je trajala nekoliko dana

 

 

 

 

Aida Feraget iz Sarajeva je aktivistica koja je prije nekoliko dana gostovala na O Kanalu i u tom gostovanju govorila o Emini, majci četvero djece kojoj je hitno potrebna pomoć.


Ta porodica živi u nehumanim uslovima, u maloj trošnoj kući koja više liči na baraku nego na objekat dostojan života jednog čovjeka.


Feraget je tada govorila da je, sa još nekoliko žena, pokrenula humanitarnu akciju pomoći ovoj porodici čiji se trošni dom nalazi u općini Stari Grad u Sarajevu.


Humanitarna akcija je doživjela veliki odziv, te su Emini i njenoj djeci dostavljenje osnovne kućne potrepštine.

 

 

Nažalost, Aida Feraget večeras je objavila da je hrabra majka Emina preminula te sa javnošću podijelila tužnu i emotivnu poruku:

 

- Umrla je Emina, umrla je mama četvero djece, punoljetne i maloljetne. Bez primanja. Zbog bolesti, ne zbog ljenosti. Umrla je u komi koja je trajala nekoliko dana. Umrla je ne dočekavši suh pod, struju čiji napon ne varira, umrla je među zidovima koje progrizaju štakori. Njen sin Amar kaze da je hitna dolazila dva puta i da su oba puta rekli da joj ne mogu pomoći. Mogla je bar biti odvezena u bolnicu da tamo umre, a ne na rukama svoje djece. Znam da je Emina na boljem mjestu, ali njena djeca i dalje žive u onoj truleži, osjećam se kao da sam je izdala, napisala je Aida Feraget na svom Facebook profilu.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 26

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još