optužbe za zloupotrebu položaja

Suđenje Osmanu Mehmedagiću: Danas svjedoči Aljoša Čampara

Front22.01.21, 08:45h

Suđenje Osmanu Mehmedagiću: Danas svjedoči Aljoša Čampara
Kako se navodi u optužnici, oni su na neutvrđen način saznali da je podnesena anonimna prijava, a Pekić je, prema naređenju Mehmedagića da mu pribavi snimak, kontaktirao direktora “BH Pošte”

 

U Sudu BiH zakazan je nastavak suđenja Osmanu Mehmedagiću, direktoru OSA-e  i Muhamedu Pekiću, uposleniku ove agencije, koji su optuženi za zloupotrebu položaja.

 

Mehmedagić i Pekić optuženi su za zloupotrebu službenog položaja prema optužnici Tužilaštva BiH. Mehmedagić, kao direktor OSA-e, i Pekić, kao rukovodilac Odsjeka za cyber sigurnost u ovoj instituciji, optuženi su za neovlašteno dobivanje informacija o pošiljaocu anonimne prijave protiv Mehmedagića.

 

Kako se navodi u optužnici, oni su na neutvrđen način saznali da je podnesena anonimna prijava, a Pekić je, prema naređenju Mehmedagića da mu pribavi snimak, kontaktirao direktora “BH Pošte”. Oni su tražili snimak s nadzorne kamere za 27. avgust, navodeći da je u pitanju državna tajna.

 

Do sada je u ovom postupku saslušano sedam svjedoka optužbe, a danas su predviđena nova tri.

 

Među svjedocima je i Aljoša Čampara, federalni ministar unutrašnjih poslova (FMUP). Iskaz će dati i Mirela Bubalo,  uposlenica FMUP-a, ali i Ibrahim Međedović, uposlenik OSA-e.

 

(NAP, DEPO PORTAL/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još