Nakon izbora Peteva, Barbarez poručio NSBiH

Game over! Ne spominjite više moje ime... Htio sam pomoći, ali stvari nisu čiste, radi se o neozbiljnim ljudima!

Sport21.01.21, 20:52h

Game over! Ne spominjite više moje ime... Htio sam pomoći, ali stvari nisu čiste, radi se o neozbiljnim ljudima!
Htio sam pomoći i biti uz reprezentaciju u bilo kojem obliku, nije važno da li kao selektor, direktor ili nešto treće. Ali ne želim da se moje ime koristi u svrhe radi tuđih interesa! - poručio je, između ostalog, Sergej Barbarez

 

 

Bugarin Ivaylo Petev danas je i zvanično postao novi selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine. Različite su reakcije na ovaj izbor, a prve utakmice pokazat će ko je (bio) u pravu.

 


Prema pojedinim informacijama Petev je bio neskrivena želja predsjednika FSRS i člana Izvršnog odbora Vice Zeljkovića, a kao kandidata predložio ga je Zvjezdan Misimović, član Stručne komisije.


Uz Peteva, u kombinacij je bio i Sergej Barbarez, koga je predložio Emir Spahić.


Nakon svega, Barbarez se oglasio na Instagramu sa jasnom porukom Nogometnom savezu BiH. Ono što je sada sigurno jeste da on "ni na koji način neće biti dio bh. tima u bliskoj budućnosti".


- Ja sam u ovu situaciju sam ušao, jer sam pozvan bio, a ne zato što sam se nudio ili kandidovao (ponavljam se). Još jednom se pokazalo da stvari nisu čiste i da se radi o neozbiljnim ljudima i neozbiljnoj organizaciji (spominjanje moga imena i poslije izbora). Zato ne želim da se moje ime više povezuje sa FSBiH. Htio sam pomoći i biti uz reprezentaciju u bilo kojem obliku, nije važno da li kao selektor, direktor ili nešto treće. Ali ne želim da se moje ime koristi u svrhe radi tuđih interesa!!! Reprezentaciju volim, uvijek sam joj na raspolaganju i nastavljam sanjtai svoje snove da sam dio nje, ali u neka bolja vremena, a ne dok se stvari ovako rade - napisao je Barbarez na Instagramu iz simboličnu poruku "game over".

 

sergej-barbarez-instagram

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 53

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još