po nalogu tužiteljstva bih

Opsežna operacija na više lokacija u Bosni i Hercegovini, tijekom pretresa pronađeno...

Hronika21.01.21, 14:50h

Opsežna operacija na više lokacija u Bosni i Hercegovini, tijekom pretresa pronađeno...
Dalje aktivnosti provodit će se po nalogu tužitelja iz Odsjeka za terorizam, koji vodi i koordinira akciju- saopćeno je iz Tužilaštva BiH

 

U okviru pretresa otkriveno je i zaplijenjeno oružje, eksploziv i minsko-ekspolzivna sredstva, za koje se sumnja da su planirani za međunarodno krijumčarenje i nezakonite aktivnosti.

 

Djelujući po nalogu šefa Odsjeka za terorizam Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA i policijski djelatnici MUP-a ZDK, vrše pretrese i lišenja slobode na više lokacija na području Zeničko-dobojskog kantona, Tuzlanskog kantona i Kantona Sarajevo.

 

U okviru istražnih i operativnih aktivnosti, prikupljene su informacije i dokazi da su osobe koje su se ranije dovodile u vezu sa radikaliziranim osobama, pribavile određenu količinu oružja i eksploziva, čija nabava i držanje građanima uopće nije dozvoljena, sa namjerom da sredstva prokrijumčare u zemlje Europske unije, gdje bi bila korištena za izvršenje kriminogenih aktivnosti.

 

Tijekom pretresa i lišenja slobode otkriveno je i zaplijenjeno oružje, eksploziv i minsko-eksplozivna sredstva. 

 

Aktivnosti su realizirane u suradnji i komunikaciji sa tužiteljstvom i MUP-om ZDK.

 

Dalje aktivnosti provodit će se po nalogu tužitelja iz Odsjeka za terorizam, koji vodi i koordinira akciju- saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

 

U ovom trenutku, u interesu istrage, više informacija ne možemo davati.  

 

(DEPO PORTAL/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!