Video/ Više osoba privedeno

Izbili sukobi u centru za migrante u Blažuju, intervenisala policija

Hronika21.01.21, 07:59h

Izbili sukobi u centru za migrante u Blažuju, intervenisala policija
Do nereda je došlo nakon što su radnici IOM-a pokušali premjestiti u drugi kamp jednog migranta koji je narušavao red u kampu

 

U prihvatnom centru za migrante u Blažuju sinoć su izbili neredi, a prema neslužbenim informacijama sukobili su se migranti s djelatnicima Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

 

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su potvrdili da je došlo do sukoba i da je poslano više policijskih timova kako bi pokušali uspostaviti red, a Fenin reporter s lica mjesta izvještava da su izuzetno brojne policijske snage suzbile nasilne migrante i da je više njih privedeno. Prema neslužbenim informacijama, ima i ozlijeđenih osoba. U neredima i sukobu s policijom migranti su prevrnuli i oštetili više policijskih automobila.

 

kamp-blazuj-sukobi1

 

Do nereda je došlo nakon što su radnici IOM-a pokušali premjestiti u drugi kamp jednog migranta koji je narušavao red u kampu. 

 

- Radi se o migrantu, koji je ustvari vođa jedne od od grupa u ovom kampu. Migranti su ga pokušali nasilno osloboditi, nakon čega je došlo do sukoba - kazao je glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

 

 

(FENA/dg)