Potez za respekt

Odrekli se fantastične plate: Adilagić i Isović, vijećnici u OV Centar Sarajevo, odlučili da rade isključivo - volonterski!

Front19.01.21, 20:30h

Odrekli se fantastične plate: Adilagić i Isović, vijećnici u OV Centar Sarajevo, odlučili da rade isključivo - volonterski!
- Smatram da u vrijeme zdravstvene i ekonomske krize trebamo biti racionalni u trošenju novca građana i zbog toga želim krenuti od sebe - naglasio je Isović

 

 


Općinsko vijeće Centar Sarajevo, u utorak 19. januara, održalo je nastavak prve konstituirajuće sjednice. U nastavku sjednice kojom je predsjedavao Sejad Đozo razmatrala se samo jedna tačka, izbor zamjenika predsjedavajućeg Vijeća.

 


Jasmin Ademović je, u ime Komisije za izbor i imenovanja i mandatno imunitetska pitanja, informisao vijećnike da su navedenoj komisiji dostavljena dva prijedloga za zamjenika predsjedavajućeg i to Ira Adilagić (Naša stranka) i Benjamin Isović (SDP).


U obraćanju vijećnicima, prije izjašnjavanja, Adilagić i Isović su istakli da će svoj angažman, kao zamjenici predsjedavajućeg, obavljati isključivo na volonterskoj osnovi.


- Smatram da u vrijeme zdravstvene i ekonomske krize trebamo biti racionalni u trošenju novca građana i zbog toga želim krenuti od sebe - naglasio je Isović.


Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je podržao odluku Ire Adilagić i Benjamina Isovića da svoj angažman obavljaju volonterski.


- Vrlo je važno što su se kandidati za zamjenike predsjedavajućeg odrekli primanja. Po aktuelnim platnim razredima plata jednog zamjenika predsjedavajućeg iznosi 3.600 maraka. Sa svim pripadajućim doprinosima i naknadama na godišnjem nivou za tri zamjenika predsjedavajućeg potrebno je 205 hiljada maraka - istakao je Mandić.


Nakon tajnog glasanja Adilagić i Isović su dobili potrebnu podršku vijećnika. Na ovoj sjednici svečanu izjavu je potpisao i preuzeo mandat vijećnika i Dragan Stevanović iz SDP.

 

(Nap/DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 29

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još