STIGLO POJAŠNJENJE SA BHRT-A

Šta se dešava sa dramskim programom BH Radija 1 i zašto je direktorica Pejka Medić odlučila da ga popuni drugim sadržajima?

Mediji18.01.21, 18:01h

Šta se dešava sa dramskim programom BH Radija 1 i zašto je direktorica Pejka Medić odlučila da ga popuni drugim sadržajima?
Odbacujemo navode pojedinih medija da je suspendirana Redakcija dramskog i dokumentarnog programa BH Radija 1 - kategorički se navodi u saopštenju

 


Povodom brojnih reakcija, komentara i upita šta se dešava sa dramskim programom i Redakcijom dokumentarno dramskog programa BH Radija 1, iz ove medijske kuće, tačnije iz Ureda generalnog direktora BHRT-a Belmina Karamehmedovića, stiglo je saopštenje za javnost.


U nastavku ga u cjelosti prenosimo:


BHRT nastoji da ispoštuje sve obaveze prema javnosti u skladu sa Zakonima o javnom RTV sistemu i Servisu BiH kao i Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH, vezane za proizvodnju i emitiranje premijernih i repriznih progrmaskih sadržaja.

 
Zbog preciziranja u planu programa BH Radija 1 šta je premijerni a šta reprizni sadržaj, direktorica BH Radija 1 Pejka Medić odlučila je da umjesto nekoliko puta emitiranog repriznog sadržaja Redakcije dokumentarno dramskog programa BH Radija 1 taj programski prostor popuni drugim sadržajima.


S obzirom na tu odluku menadžmenta BH Radija 1, generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović danas je izdao Nalog kojim traži od direktorice BH Radija 1 Pejke Medić da programske sadržaje koje producira/koproducira Redakcija dokumentarno dramskog programa BH Radija 1 odmah vrati u programsku shemu BH Radija 1 u cilju emitiranja istih premijerno ili reprizno, da bi se ispoštovali pozitivni zakonski propisi, propisi Regulatorne agencije za komunikacije BiH i opći akti BHRT-a.


Od urednika dokumentarno dramskog programa BH Radija 1 Miralema Ovčine zatraženo je da sačini Plan realiziranja i emitiranja programskih sadržaja redakcije za dokumentarno dramski program BH Radija 1 i isti odmah dostavi direktoru Sektora BH Radija 1.


Generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović zatražio je od menadžmenta BH Radija 1 da odmah sačini i dostavi prijedlog Odluke u pisanoj formi o načinu na koji sve cjeline/programi koji čine Sektor BH Radija 1 najavljuju programske sadržaje za emitiranje u programu BH Radija 1 u cilju formaliziranja iste, a najkasnije do 29. januara 2021.


Odbacujemo navode pojedinih medija da je suspendirana Redakcija dramskog i dokumentarnog programa BH Radija 1.


Uposlenici BHRT-a imaju punu podršku menadžmenta za sve aktivnosti oko produkcije projekata važnih kako za javnost BiH, pa tako i za BHRT.


Također, osuđujemo svaki oblik napada na uposlenike BHRT-a - saopšteno je iz Ureda Ureda generalnog direktora BHRT-a.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još