Razgovarali o planovima

Ministrica Husić-Mehmedović u posjeti ANUBiH: Uspostaviti još bolju saradnju

Front18.01.21, 17:49h

Ministrica Husić-Mehmedović u posjeti ANUBiH: Uspostaviti još bolju saradnju
Ministrica Husić-Mehmedović je istakla da podržava važnost i ulogu Akademije u društvu, zbog čega su i njeni članovi uključeni u izradu zakonskih rješenja u oblasti visokog obrazovanja i nauke, a sve s ciljem međusobne bliže saradnje kako bi se, potcrtala je, zajednički glas bolje čuo

 

Saradnja Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo sa predstavnicima Akademije nauka i umjetnosti BiH (ANUBiH) bila je povod današnje posjete ministrice Melike Husić-Mehmedović toj naučnoj instituciji, gdje je razgovarano o radu Akademije, aktuelnim projektima i budućim planovima, ali i problemima s kojima se suočava ta institucija već duži period, posebno u finansijskom smislu.

 

Kako je istakla ministrica Husić-Mehmedović, ANU BiH je od posebnog društvenog značaja ne samo za Kanton Sarajevo, nego i Bosnu i Hercegovinu.

 

Ministricu i njene saradnice ugostili su potpredsjednica ANUBiH akademkinja Lidija Lincender-Cvijetić i akademik Asif Šabanović, koji su posebno naglasili kako je dosadašnju saradnju potrebno dodatno intenzivirati.

 

Akademik Šabanović je istakao kako je saradnja važna i sa Ministarstvom, ali i sa Univerzitetom koje, po njegovim riječima, postaje tačka u kojoj se nauka i obrazovanje presijecaju i nadopunjuju.

 

Ministrica Husić-Mehmedović je istakla da podržava važnost i ulogu Akademije u društvu, zbog čega su i njeni članovi uključeni u izradu zakonskih rješenja u oblasti visokog obrazovanja i nauke, a sve s ciljem međusobne bliže saradnje kako bi se, potcrtala je, zajednički glas bolje čuo.

 

Najavila je da je ovo samo prvi od niza budućih redovnih sastanaka koji će se održavati u kontinuitetu, kako bi jedni drugima pružili podršku na zajedničkom putu ka unapređenju kvaliteta nauke i obrazovanja u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

 

(FENA/dg)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!