Preminuo jutros u Sarajevu

Zbog smrti načelnika Radeljaša 20. januar dan žalosti u općini Foča u FBiH

Hronika18.01.21, 17:08h

Zbog smrti načelnika Radeljaša 20. januar dan žalosti u općini Foča u FBiH
Dženaza načelniku Esedu Radeljašu bit će obavljena u srijedu, 20. januara u 13 sati na groblju Vlakovo u Sarajevu

 

Općinsko vijeće Foča u Federaciji BiH na današnjoj vanrednoj sjednici donijelo je odluku da se, zbog smrti načelnika općine Eseda Radeljaša, dan dženaze 20. januar proglasi Danom žalosti u ovoj lokalnoj zajednici.

 

Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na svim javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Općina Foča u FBiH.

 

Telegram saučešća porodici i prijateljima uputili su predsjedavajuća i vijećnici Općinskog vijeća Foča u FBiH te uposlenici općinskog organa uprave.

 

Učenjem Fatihe na sjednici Vijeća odata je počast Radeljašu, a predsjednica Kluba vijećnika Stranke za bolje Goražde Rusmira Delić istakla je da je vijest o smrti načelnika rastužila sve koji su ga poznavali.

 

- Malo ljudi zna kakve je planove i zamisli imao, kako podići ovu lokalnu zajednicu na viši nivo, privući investitore i pomoći svim stanovnicima ove općine, a posebno obespravljenim. Uime Kluba Stranke za bolje Goražde i svih građana koji su mu dali povjerenje, izražavamo duboku bol i žaljenje a porodici želimo sabur – kazala je Delić.  

 

Novoizabrani načelnik Općine Foča u FBiH Esed Radeljaš preminuo je jutros u 63. godini života u Općoj bolnici “prim.dr Abdulah Nakaš” u Sarajevu gdje je bio na liječenju. Iako se sumnjalo na koronavirus, testiranje obavljeno u pet navrata pokazalo je da nije bio pozitivan na Covid-19, potvrdili su članovi porodice.

 

Njegov brat Asim Radeljaš kazao je da je imao upalu pluća i probleme sa srcem i bubrezima, usljed čega su nastale zdravstvene komplikacije.     

 

Esed Radeljaš rođen je 1958. godine u Jabuci (Općina Foča). Za načelnika Općine Foča u FBiH izabran je na posljednjim lokalnim izborima održanim u novembru prošle godine. U ranijem periodu obnašao je brojne javne i političke funkcije, između ostalih bio je ministar za privredu BPK Goražde te zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo. Osnivač je Stranke za bolje Goražde.

 

Dženaza načelniku Esedu Radeljašu bit će obavljena u srijedu, 20. januara u 13 sati na groblju Vlakovo u Sarajevu.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook