Brat Eseda Radeljaša iznio detalje

'Nije bio pozitivan, pet puta testiran, a sada tvrde da je od korone umro': Trebao izaći iz bolnice prije nekoliko dana...

Hronika18.01.21, 12:54h

'Nije bio pozitivan, pet puta testiran, a sada tvrde da je od korone umro': Trebao izaći iz bolnice prije nekoliko dana...
- Bio je pet puta testiran, pored brisa su mu vadili i krv, i nije bio pozitivan, ali su sada u Općoj bolnici 'prim.dr Abdulah Nakaš' naveli da je umro od korone. Ako bude potrebno tražit ćemo i obdukciju, da bismo ga mogli dostojno ukopati, jer je vjerski obred drugačiji - kazao je Asim Radeljaš

 

 

Vijest da je aktuelni načelnik općine Foča - Ustikolina Esed Radeljaš preminu jutros u sarajevskoj Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", mnoge je iznenadila. Tim prije što se Radeljaš dobro oporavljao.


Radeljaš je bio hospitaliziran prije četiri sedmice, a prema saznanjima DEPO Portala, osjećao se dobro sve do prije tri dana, i trebao izaći iz bolnice. No stanje se iznenada pogoršalo, pozlilo mu je i otkazali su mu bubrezi.


Zbog velikih zdravstvenih problema priključen je na respirator. Uprkos velikim naporima ljekara, Radeljaš je jutros izgubio bitku za život.


No, njegov brat, Asim Radeljaš, u razgovoru za agenciju Fena iznosi i neke druge (nepoznate) detalje


- Bio je pet puta testiran, pored brisa su mu vadili i krv, i nije bio pozitivan, ali su sada u Općoj bolnici 'prim.dr Abdulah Nakaš' naveli da je umro od korone. Ako bude potrebno tražit ćemo i obdukciju, da bismo ga mogli dostojno ukopati, jer je vjerski obred drugačiji - kazao je Asim Radeljaš.


Naglasio je da je Esed Radeljaš imao upalu pluća i problem sa srcem i bubrezima, usljed čega su nastale zdravstvene komplikacije sa kojima je izgubio bitku.


Esed Radeljaš za načelnika Općine Foča u FBiH izabran je na posljednjim lokalnim izborima održanim u novembru prošle godine.


U ranijem periodu obnašao je funkciju ministra za privredu BPK Goražde, a bio je i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo te osnivač Stranke za bolje Goražde.


Rođen je 1958. godine u Jabuci (Općina Foča).


Za danas je zakazana vanredna sjednica Općinskog vijeća Foča u FBiH s prijedlogom odluke da se dan dženaze Eseda Radeljaša, proglasi Danom žalosti u ovoj lokalnoj zajednici.  

 

(FENA/DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook