JASMILA ŽBANIĆ JAVNO PODRŽALA GLUMICE IZ SRBIJE

Napravile ste revoluciju u našoj nasilničkoj kulturi... Reditelj, čije ime nije vrijedno pomena, režirao je svadbu Arkana i Cece!

ŽENA iN17.01.21, 19:09h

Napravile ste revoluciju u našoj nasilničkoj kulturi... Reditelj, čije ime nije vrijedno pomena, režirao je svadbu Arkana i Cece!
Ove inteligentne žene znaju da im sada slijedi pokušaj degradiranja od gomile nasilnika koji se od predatora razlikuju samo po tome što nisu registrovani ili nisu bili u prilici da urade isto, a voljeli bi da jesu - napisala je Žbanić u poruci na FB

 

 

Ne prestaju reakcije nakon što je mlada srbijanska glumica Milena Radulović izazvala buru i šok u regionu hrabrim priznanjem da je (bila) žrtva silovanja poznatog redotelja i učitelja glume Miroslava Aleksića.

 
Poruke podrške stižu diljem Srbije, ali i iz cijelog regiona, a oglasili su se brojne glumice, glumci, novinari, filmski radnici i druge javne ličnosti. Među onima koja je javno reagirala je i jedna od najboljih bh. rediteljica Jasmina Žbanić.


U objavi na Facebooku ona je hrabroj glumici, ali ne samo njoj, poručila:


- Milena Radulović i njene kolegice napravile su revoluciju u našoj nasilničkoj kulturi. Ne samo da su prevladale sve patrijarharne barijere, nego su odlučile da idu protiv kompletnog establišmenta (reditelj o kojem je riječ, a čije ime nije vrijedno pomena, je čovjek koji je režirao svadbu Arkana i Cece).


Ove inteligentne žene znaju da im sada slijedi pokušaj degradiranja od gomile nasilnika koji se od predatora razlikuju samo po tome što nisu registrovani ili nisu bili u prilici da urade isto, a voljeli bi da jesu.


Milena je ovim činom pomogla stotinama žena koje zbog pritiska sredine nisu u mogućnosti promijeniti stvari. Započela je lavinu poslije koje naša regija i naš posao više nikada neće izgledati isto.


Hvala ti Milena. Hvala tvojim kolegicama. Divim se vašoj hrabrosti. Velika podrška - napisala je Jasmila Žbanić.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 45

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još