VIDEO/ KREMLJ I DALJE NEGIRA UMIJEŠANOST U TROVANJE

Aleksej Navalni vratio se u Moskvu, uhapšen čim je sletio na aerodrom! Objavljen i prvi snimak hapšenja...

Front17.01.21, 19:20h

Aleksej Navalni vratio se u Moskvu, uhapšen čim je sletio na aerodrom! Objavljen i prvi snimak hapšenja...
Putinov kritičar rekao je da mu nedostaje Moskva te da se gotovo u potpunosti oporavio od napada i da nikad nije bilo sumnje da će se vratiti

 


Kritičar Kremlja Aleksej Navalni vratio se kasno popodne u Moskvu, prvi put otkako je prošle godine otrovan, javlja BBC.


Viđen je u avionu koji je napustio Berlin malo nakon 14.30 sati.

 

A prema infromacijama koje su objavili mediji pozivajući se na saopštenje Federalne službe za izvršenje kaznenih djela, ruski opozicionar odmah je i uhapšen, čim je sletio na aerodrom Šeremetjevo u Moskvi.

 

navalni-hapsenje2

 

Na društvenim mrežama pojavio se i prvi snimak hapšenja ruskog opozicionara.

 


- Na aerodromu Šeremetjevo pripadnici Federalne službe za izvršenje kaznenih djela Rusije uhapsili su osuđenog na uslovnu kaznu zatvora Alekseja Navalnog koji se od 29. decembra 2020. godine nalazi na potjernici zbog višestrukog kršenja uslovne kazne - navodi se u saopštenju ruske službe.

 

Kako se također navodi, sud će odrediti da li će opozicionar ostati u zatvoru.


Aktivisti tvrde da su iza pokušaja njegovog ubistva stajale vlasti, a te navode su podržali istražni novinari, dok je Kremlj te navode demantirao.


Navalniju je prijetilo hapšenje po povratku iz Njemačke, a dodatna policija bila je raspoređena u aerodromskoj luci u Moskvi. Metalne barijere postavljene su u aerodromskoj luci Vnukovo, a ruski mediji izvještavaju da je tamo zatvoreno nekoliko aktivista, uključujući ključnu Navaljnu saveznicu Ljubov Sobol.


Glasnogovornica Navalnija Kira Yarmysh objavila je na društvenim mrežama slike policijskih automobila na aerodromu.


Ruske vlasti dosljedno negiraju bilo kakvu ulogu u trovanju, a Kremlj odbacuje tvrdnje Navalnyja da je to naredio sam predsjednik Vladimir Putin.


Putinov kritičar rekao je da mu nedostaje Moskva te da se gotovo u potpunosti oporavio od napada i da nikad nije bilo sumnje da će se vratiti.

 

(FENA/DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još